Mustang GT Custom

Så var Mustangen färdig, för tillfället i alla fall. Meningen med bilden var bara ett exempel på hur man kan arbeta med Photoshop och en bra bild.

Vad har jag då gjort? Jag lägger upp orginalbilden samt custombilden här nedanför så kan ni jämföra, men några saker kan jag nämna.

 • Sidepipes – Jag har personligen ingen aning om hur sidepipes ska se ut på en modern muskelbil, så jag improviserade lite.
 • Highlights och skuggor är anpassade för att se så autentiska ut som möjligt.
 • Front – Ombyggd front för att se ut som en Shelby Mustang. Även här improviserade jag tills jag fick till ett bra resultat. Några genvägar togs, men jag tror inte någon kommer att märka av dom.
 • Luftintag på huven – Ett litet luftintag strax nedanför mitten på huven, mest för att få lite mer detaljer på bilen.
 • Luftintag bakom dörren – Jag har ingen aning om vad syftet är med ett luftintag bakom dörren, kanske för att kyla bakbromsar eller liknande. Jag såg det på en annan amerikansk muskelbil och tänkte att det kunde vara en rolig detalj.
 • Bakgrunden är gjord monokrom.
 • Ljuset är neddraget för att skapa en bättre effekt på bilen.
 • Skuggor och reflektioner är anpassade på bilen.
 • Färgen på bilen är kontrast ändrad för att ge bättre djup.
 • Bilens fjädring är sänkt, men inte mycket. Dessutom gjorde jag den något lägre i fronten än bak.
 • Frontspoiler är förstorad ungefär 4 cm, bak likaså.
 • Dörrhantag, sidoblinkers, positionsljus och annat krafs är borttaget.
 • ”Cobra” loggan är ditmålad strax bakom dörren.
 • … plus lite till som jag säkert glömt bort.
                                                                                                                                                  Som jag skrev tidigare så är det lite jobbigt att få en modern muskelbil att se ”snyggare” ut än dom redan är, rent estetiskt. Tanken är ju att det ska se så verkligt ut som möjligt, utan att man ska tänka att bilden är påhittad och redigerad.
Med det i bakhuvudet så ska jag visa en bild om hur min vision var angående bilens motor. Observera att jag inte valde att använda denna bild annat än i ”utbildningssyfte” då jag fick handmåla hela motorn och alla detaljer. Resultatet blev rätt okej, men det ser inte lika trovärdigt ut som resultatet här ovanför.
Alla bilder går att klicka på för att få dom större.
Jag är rätt nöjd med resultatet själv, men givetvis kan man alltid göra det bättre.
Ha en bra dag.