Mora Concept Store

Nu när jag är hemma igen, vid min dator, så tänkte jag uppdatera lite om vad jag haft för mig dom senaste dagarna. Som ni säkert redan vet så har vi haft lite semester och passade på att besöka Mora och många andra platser runt om i vårt avlånga land. Vår nya bil har fått ungefär 460 mil på mätaren och nu är den ”inkörd” så att det räcker och blir över.

En av resmålen var förstås som titeln antyder Mora Concept Store i Mora. En butik jag sett fram emot att besöka ända sedan jag hörde talas om den för många år sedan. När vi kom till Mora så var det stängt på Concept Store, men dagen efter så var det öppet och jag fick äntligen chansen.

Jag köpte lite nya knivar, mest för att ha ”handlat där”. Jag har ju redan alla Moraknivar jag behöver egentingen. ? Det roliga var att man kunde få sin kniv lasergraverad i butiken och dom som jobbade där var super-trevliga att diskutera med. Jag delade med mig av mina trix, vilket var uppskattat, men fick även lära mig lite nya saker som jag inte kände till.

Min idé om att sälja en specifik ”Mora Concept Store Edition” kniv togs emot med öppna armar och något som egentligen Inte var någon ny idé alls. Tanken på att sälja en unik Morakniv har funnits ett tag och faktiskt något som förhoppningsvis ligger i tankarna högre upp hos Morakniv. Detta var också den enda nackdelen jag upplevde med Mora Concept Store. Det kändes lite som att jag köpte dyra knivar, som jag kunde fått köpa billigare från exempelvis Widforss, helt utan någon fördel.

Målet jag hade var egentligen en Morakniv Garberg Black (C) med Multimount, den kostade 1300 kr på Concept Store, men bara 900 kr på Widforss.se. En Morakniv Basic Limited Edition kostade 149 kr, medan Widforss säljer den för 69 kr.

Jag kunde helt enkelt inte köpa en kniv 400 kr dyrare, bara för att den fanns i butiken. Jag förstår samtidigt att det kanske inte är för mig som butiken existerar, utan för turisten som inte kommer från Sverige, eller helt enkelt inte är en ”knivperson”. Det är ju förstås en unik upplevelse att besöka butiken och få prata med proffs på dessa fantastiska knivar och något som jag verkligen inte skulle vilja ha ogjort.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.