Blåbär-Bonanza!

För ungefär 10 år sedan när jag och min fru var ute och plockade bär så var det mirakulöst mycket lingon. Efterkommande år har inte varit så bra, men igår när vi var ute i skogen för att kolla om det skulle bli ett lingon-år i år så upptäckte vi massiva mängder med blåbär istället.

I år verkar det vara ett riktigt trevligt blåbärs-år, vilket gör att vi ska dedikera denna helg till att fylla frysarna och se till att vi har bär så vi klarar oss till nästa sommar. Naturens skafferi är helt fantastiskt, helst när det blir så rikliga mängder att det blir jättelätt att samla in allt.

”Hur mycket bär?” kanske någon undrar. Låt mig säga att 1 Kg blåbär tog ungefär 20 minuter att plocka, utan att man behöver stressa. Riset fullkomligen lyser blått på många ställen, vilket gör att man enkelt kan plocka en deciliter med ett drag med en bärplockare.

Efter att vi plockat drygt 2 Kg med bär så pressade pojkarna mig att börja tälja lite, så att dom skulle få lite mer erfarenhet av sina nya Morakniv knivar, en aktivitet jag absolut förstår och uppmanar till.

Drygt en timmes täljande senare så kände jag mig tillräckligt säker på att pojkarna hade koll på situationen så att jag kunde fortsätta min bärplockning, vilket slutade i en ren lunchjakt, eftersom jag åt mer bär än jag la i hinken. Dom var så stora och saftiga att jag helt enkelt inte kunde låta bli. ?

Idag ska vi åka ut och kolla ett närliggande ställe och jag gissar att vi kommer att hitta lika mycket eller ännu mer blåbär där.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.

P.S Det kommer mer inlägg inom kort. Jag har många i ”att-göra” listan just nu, men har inte haft tid att sitta vid datorn tillräckligt länge för att bli färdiga med dom. Ber om ursäkt, men då det är dom sista dagarna på semestern så försöker jag maxa mina aktiviteter just nu. ?