Monorim V4 till Mi Pro 2 – Elsparkcykel

Nu är säsongen för elsparkcykel nästan här igen. Med den så har jag tänkt prova en ny uppgradering till min Xiaomi Mi Pro 2, som garanterat kommer att hjälpa mig att åka längre och bekvämare än någonsin. Jag pratar så klart om fjädrings-kit från Monorim.

Innan jag börjar så vill jag bara säga att jag beställde mitt kit från Curious Joe, vilket är en Svensk webbshop som specialiserat sig på tillbehör för just elsparkcyklar. Bra priser, snabb service och väl förpackat. Det är dom tre huvud-elementen jag letar efter när jag handlar saker online.

Men åter till ämnet.

Om du åkt ”scooter” en längre tid så finns det en risk att du råkat på varumärket Monorim. Dom har många olika lösningar för dom största tillverkarna. Förutom framdämpare så säljer dom även ett bak-dämpar-paket, men eftersom jag inte vill modifiera min Pro 2:a så mycket att det inte går att återställa den till original igen, om det skulle behövas, så skippade jag den.

Jag tror att den främre dämparen är den som gör mest för att man ska få en trevligare åktur, men har inte ännu haft chansen att prova den ”på allvar”, eftersom det varit flera centimeter med snö på vägarna. Dock håller asfalten på att titta fram igen, så snart är det dags. Jag kommer att återkomma med en recension så fort jag känt på skillnaden (jag har även en Mi utan dämpare för jämförelse).

Varför skrev jag detta inlägg om jag inte har något vettigt att rapportera? Jag tänkte gå igenom lite hur avancerat och svårt det är att göra denna modifiering, för er som undrat. Kortfattat kan jag säga att man helst inte ska ha tummen mitt i handen, men om man är försiktig och går långsamt framåt så är det inte några större problem.

För mig tog det ungefär 2 timmar att göra klart allt, men då var jag också påverkad av 39 grader feber och hade inte sovit på ett dygn, så det kan vara en bidragande faktor till tiden. Jag skulle dock inte rekommendera att försöka stressa igenom monteringen, eftersom det lätt blir fel.

Värt att nämna är att du inte får med någon instruktionsbok eller monteringsanvisning, i alla fall följde det inte med i mitt paket. Om det var en miss från Monorim vet jag inte, men det fanns definitivt ingenting som hjälpte till med att få på sakerna på sparkcykeln. Dock har Monorim filmer på YouTube som förklarar monteringen, samt finns det många ”privatpersoner” som också lagt upp hur dom gjorde för att lösa problemen.

För mig personligen så var det lite jobbigt ibland, då hål inte verkade stämma och man var tvungen att bryta in saker och ting för att det skulle passa. Dock verkar det fungera utan problem nu, vilket borde vara ett tecken på att jag fått till allt som det ska vara.

Förutom att jag satte på ett fjädringssystem på framhjulet så monterade jag även en av dom klassiska Wild Man 3 liters väskorna, så att jag får med mig lite reservdelar och annat smått och gott, utan att behöva ha det i EDC väskan. Med Monorim V4 så medföljde det ett verktygsset, som jag för övrigt missade totalt under själva monteringen och upptäckte först när jag skulle kasta kartongen. Dessa verktyg hamnade i Wild Man väskan och passar perfekt om något skramlar lös.

Så. Vad kostade detta kalas? Monorim V4 för Xiaomi Mi Pro 2 kostade 990 kr och väskan kostade 260 kr. Om det är värt pengarna? Det får vi se lite senare.

Om du är intresserad av att uppgradera din Xiaomi Scooter så kan jag varmt rekommendera Curious Joe, som har väldigt mycket prylar som man ”vill ha”.

På återseende inom kort. ?


Kommentarer

Ett svar till ”Monorim V4 till Mi Pro 2 – Elsparkcykel”