Meta Quest 2

Just nu håller vi på att testa VR med Meta Quest 2 i familjen. Men denna gång var det inte jag som investerade i något, utan min äldsta son som ville ge sig in i VR världen.

Det är rätt så intressant att jämföra upplevelsen mellan dom gamla VR lösningarna som jag körde för många år sedan med Meta Quest 2, som inte tillhör den absoluta toppen. Det fungerar dock förvånansvärt bra ändå. Men, ett varningens ord till er som tänkt börja med VR.

Tänk på att det inte är ”plug and play” med VR. Du kan inte bara sätta på dig headsettet och börja använda VR, utan det krävs en del förberedelser och moment för att allt ska hoppa igång. Dessutom är det värt att nämna att om du tänkt spela någon mer avancerad titel så måste du ha en PC som klarar av VR och dess krav, vilket min nya speldator knappt gör.

Man måste installera en del programvaror, synka headsettet mot sin PC och tjorva en del för att det ska flyta på och fungera som förväntat. Dessutom är speltiden rätt så begränsad om man tänkt använda det inbyggda batteriet. Ungefär 2 timmar har vi fått ut, vilket räcker för en person, men om man är flera som vill ”prova på”, så är det inte så roligt.

Jag ska återkomma till detta VR headset så fort vi testat klart, vilket då kommer i form av en recension.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.