drug store drink coca cola signage on gray wooden wall

”Meddelande från vår sponsor…”

Skämt åsido så finns det ingen sponsor till min blogg, varken nu eller tidigare. Jag är den enda som bidrar till att hemsidan ska tuffa vidare. Det är ju inte mer än rätt när den heter som mitt namn. =)

Varför jag skriver detta beror på att flera har hört av sig angående vem som sponsrar bloggen, vilket jag kan förstå att man undrar. Det är dock företagen som gärna vill göra reklam på min hemsida som informationen främst riktar sig till.

Dom flesta företag är baserade i Sverige, men även företag från övriga Europa har visat intresse. Det blir alltid ett artigt ”nej”, för jag vill verkligen inte ha reklam på min hemsida. Jag har även blivit erbjuden pengar för att göra ”fejkade inlägg”. Det vill säga inlägg som egentligen är dold reklam, men verkar som en produkt-test eller liknande.

Detta är värre än att göra direkt-reklam på hemsidan. Det sista jag vill göra är att lura mina läsare att tro att det som står skriver är min egen åsikt. Det är faktiskt sjukt att många bloggare går med på detta och effektivt säljer bort sin egen integritet. Riktigt lumpet beteende av båda parter, anser jag.

Det dock finns en sak som företag kan göra för att få ”inläggstid” på min blogg. Detta har jag dessutom ingenting emot. Det är att skicka produkter för testning. Jag har en stående information i menyn till höger där det står ”Testa Vår Produkt”. Där finns några generella riktlinjer och information för att skicka produkter till mig för testning. Så länge man inte förväntar sig att jag går med på att ”skriva något gott” eller att man som företag ska få ”editeringsrätt” på min test, så är vi i princip överens.

Det enda undantaget jag ger är att företag kan få pre-view rätt till tester, för att kunna promota deras produkter eller länka informationen till deras egen hemsida för bästa genomslag. Företag kan också välja att stoppa inlägget helt, om dom bedömer att den skadar deras anseende. Dock kommer jag att informera mina läsare om något sånt sker, så att alla vet att testet blivit borttaget. Det är inte mer än rätt.

Om man har en produkt som man inte tror på själv, då ska man inte skicka den till mig. Men om man vill få ett ärligt utlåtande, då är jag rätt man för jobbet. =)

Tidigare har jag testat produkter från bland annat:

 • JaktKit
 • Slims
 • Hylte-lantman
 • Victorinox
 • Light-My-Fire
 • Wildo
 • Morakniv.se
 • Fällkniven
 • Leatherman
 • SOG
 • … och några fler.

Alla dessa företag känner troligen att dom fått ”värde för pengarna” när dom mer eller mindre gett mig produkter att testa. Flera av företagen har även valt att enbart subventionera priserna på deras produkter, istället för att ge bort dom. Detta är helt ok enligt mig. Jag respekterar att mindre företag inte vill ge bort något gratis, eftersom det faktiskt är en kostnad för dessa och inget som ”budgeterats”.

Om det dessutom betyder att företagen i fråga avsäger sig rätten att bestämma om tester får publiceras eller inte, vilket är det som händer, så har jag inget emot detta alls. Jag kommer aldrig någonsin att klaga eller bedöma en produkt annorlunda om jag personligen fått betala för den, eller om den kommer som en gåva från en tillverkare.

Det är bara så det är.

Så, om du har en produkt du vill få testad, tveka inte att höra av dig. Förvänta dig bara inte att jag ska skriva positiva saker om prylar som inte förtjänar det, för det kommer inte att hända.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.