Massiv SPAM attack mot ITPiraten.se

Inatt påbörjades en massiv SPAM attack mot ITPiraten.se. Trots upprepade försök från olika mailservrar så kom bara ett fåtal brev fram till min SPAM låda. Dessa raderades utan bekymmer och ytterligare ett filter sattes igång för att förhindra fortsatta försök.

Jag kan nu rapportera att alla SPAM försök är 100% motverkade. Den enda orsaken att några brev kom igenom var att jag ville hålla mina mailservrar lite mer öppna eftersom det skickas mycket klurigt via mail.

Sista skyddet mot SPAM och virus ligger i min Linux burk som agerar som ett slutfilter. Här kommer ingenting igenom som inte ska fram.

Genom att analysera trafiken så kan jag konstatera att samtliga SPAM försök kom via bloggen@itpiraten.se, vilket är en adress som flitigt används av mina besökare. Det kan hända att jag byter ut den adressen mot något annat och kommer då att informera om detta i förväg.

På återseende och ha en trevlig kväll.