Mängder av buggar i iOS 15

Jag får en stadig ström av läsarfrågor och meddelanden från personer som har problem med sina iPhones efter uppdatering till iOS 15. Dom flesta har version 15.0.2 som är den senaste i skrivande stund. För mig, som sitter på en iPhone 13 Pro är det inte så stort problem, men många med tidigare telefoner, X och tidigare, verkar ha större bekymmer.

Främst är det problem med att låsa upp telefonerna, vilket går att lösa genom att starta om telefonen. Detta behövs dock göras många gånger varje dag, vilket skapar stor irritation och förhindrar produktiviteten. Dom med nyare telefoner rapporterar problem med touch som slutar fungera och även problem med fokus på kamerorna.

Personligen har jag inte haft några större problem med iOS 15. Igår var första gången jag upptäckte något problematiskt då jag inte kunde besöka hemsidor längre i Safari. Även detta löstes genom att jag startade om telefonen.

Det är dock inget ovanligt att det poppar upp buggar och problem efter en större uppdatering i iOS. Det är faktiskt väldigt vanligt att man hittar små och irriterande saker till en början. Det var dock länge sedan jag fick så här mycket feedback från användare med problem, vilket får mig att tro att det rör sig om mer bekymmer än vad man vanligen kan förvänta sig.

I och med att Apple styr över både hårdvara och mjukvara så är det faktiskt rätt så konstigt att vi fortfarande har dessa buggar överhuvudtaget, kan man tycka. Mängder av beta-tester, både slutna och offentliga, borde ha gjort att i princip alla buggar lösts innan den slutliga releasen av iOS 15, men så var alltså inte fallet denna gång.

Det kommer att lösa sig till slut, precis som alltid, men vi kommer att få vänta i några månader. Rådet jag kan ge alla som har problem just nu är att försöka härda ut och förhoppningsvis kommer en lösning inom kort.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.