Mac mini M1 – Retur…

Idag bestämde jag mig för att en Mac mini M1 är helt onödig för mig. Orsaken är att jag ägt den i 4 dagar och 3 av dessa dagar så har jag inte rört den överhuvudtaget. Den är helt enkelt oväsentlig för hur jag använder datorerna hemma. När jag spelar sitter jag på PC, när jag arbetar så fungerar min MacBook Air precis likadant som Mac mini M1. Faktum är och var att dom är identiskt snabba och i mina prestandatester så hittar jag ingen som helst skillnad, trots att Mac mini M1 har fläktkylning.

Sagt och gjort så lämnade jag helt enkelt tillbaka datorn och fick tillbaka pengarna, som jag nu kan investera i något som jag verkligen använder istället, vad det nu ska kunna vara. Jag har faktiskt tittat på en Apple Watch Ultra tidigare, eftersom min Apple Watch börjar bli gammal. Men å andra sidan så är det ju inget fel eller problem på den jag har, vilket gör att motivationen att lägga ut 11.000 kr på en ny klocka inte riktigt finns där.

Men, pengarna brinner ju inte inne. Jag får helt enkelt ge mig till tåls och kanske investera i en ny MacBook Pro när jag får chansen att köpa en för rätt pris.

Innan jag avslutar detta inlägg vill jag bara poängtera att jag INTE var missnöjd med Mac mini M1. Tvärt om så fungerar den precis lika bra som min MacBook Air M1, vilket är ett riktigt bra betyg. Jag har dock en ”fobi” att köpa saker jag inte har användning för. Att ha en dator som står och samlar damm är inte riktigt min grej längre. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.