Lynch Northwest

Om titeln här ovanför fick dig att reagera så är du garanterat en av dom som hört talas om Lynch NW och vad det företaget står för. För er andra så kan jag berätta att det är ett väldigt intressant företag som grundades av Casey Lynch och är lokaliserat i nordvästra USA, i Spokane. Företagets filosofi är att tillverka ersättningsdelar till populära knivar som Chris Reeve, Benchmade, Emerson, Zero Tolerance, men främst och mest intressant, Spyderco.

Man kan säkert beskylla Spyderco för mycket här i världen, men att tillverka bra clips för fickan är inte en av dom saker dom är skyldiga till. I många år har användare efterfrågat en lösning för deep-carry på Spydercos knivar, men ingenting har hänt. Lynch NW är riktigt duktiga på att lösa det problemet, men samtidigt är det inte speciellt roligt att beställa något från USA till Sverige. Det blir nämligen väldigt, väldigt dyrt.

Jag har beställt nya clip till min Manix 2 XL och min Para 3 (som är till salu). Den som köper min Para 3 får alltså från och med idag ett äkta Lynch NW deep carry clip i brons färg med på köpet. Custom tillverkat i titan och anpassad till höger sida av Para 3, för vänsterhänta. Jag tänkte att det var värt att nämna att det är för höger sida, inte vänster.

Det andra clipset jag köpte är ett standard sand-washed anpassad för i princip alla Spyderco med 3 skruvar. Detta gör att jag enkelt kan flytta detta clip till en kniv som jag kanske inte ens köpt i dagsläget. Troligen så kommer den att få tillbringa sin tid på min Manix 2 XL, vilket kommer att underlätta att använda den kniven. Men det finns alltså ingenting som hindrar mig att sätta detta clip på många andra Spyderco modeller.

Jag har väntat på detta paket från Lynch NW i drygt 2 månader nu, vilket faktiskt gjorde att jag nästan glömt bort att jag beställt det. Med i paketet hade jag fått ett personligt meddelande från Casey, där han hade skrivit en lapp med texten ”Thanks Urban for your Swedish support”. Det märktes väl att texten ”Thanks for your support” redan är förtryckt och att ”Urban” och ”Swedish” var dom ord som skrivits dit i efterhand. Det är dock tanken som räknas och jag har verkligen ingenting emot att köpa produkter från företag som gör dom bra.

Frågan som många har är nog, ”vad kostade detta egentligen?”. Svaret är runt 700 kr, med tullavgifter. Det kan verka lite vid första anblick, men betänk att vi pratar två pocket clips nu, det medföljer inte en kniv för det priset. ?

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.