Lycksele Djurpark – Tomtelandet på vintern

Vi tog nyligen en roadtrip till Lycksele Djurpark så att våra barn skulle få chansen att lämna sin önskelista och även säga hej till tomten. Vi är alltid dit varje sommar, det har blivit lite av en tradition. Vi hade dock aldrig tidigare besökt djurparken på vintern. Detta var inte bara en annorlunda upplevelse, utan en chans att verkligen se djuren på ett nytt sätt.

Utan den täckande grönskan som vanligtvis pryder inhägnaden för bland annat rovdjuren, så var det verkligen enkelt att se dom i sin fulla prakt. Men Lycksele Djurpark på vintern erbjuder även en annan aspekt som jag inte tidigare tänkt på.

Under semestertider så föredrar många djur att dra sig undan för att slippa allt spring och stoj som uppstår på djurparken, vilket jag förstår. Men eftersom vi enbart var några få besökare samtidigt när vi var dit så var djuren riktigt sociala och orädda av sig. Något vi aldrig tidigare upplevt under sommartid.

Vargarna stod precis vid staketet, Järven låg och slappade och även Lodjuren var och strosade runt utan att bry sig speciellt om oss. Gråsälarna tittade upp ur sina hål i isen och funderade om det var matdags ännu när vi gick förbi. Men höjdpunkten var som sagt när pojkarna fick chansen att besöka tomtens hus och prata med honom om önskelistor.

Vad jag egentligen vill säga med detta är att om du också är frekvent besökare till Lycksele Djurpark, testa besöka dom på vintern. En väldigt annorlunda, men samtidigt bekant upplevelse.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.