Live från ”Let’s talk iPhone”…

Här kommer en Live blogg från ”Let’s talk iPhone”, jag tvivlar på att vi får video feed, så jag ska försöka hänga med vad som händer ”over there”. Ni får ursäkta om jag låter lite skeptisk, men jag tvivlar att Apple kommer att presentera något som lyfter mina ögonbryn mer än 1 sekund. Låt oss börja…

19.10 – Live video feed går ner och vi får nöja oss med text versionen.

19.20 – Engadget fungerar lite sporadiskt just nu.

19.30 – Dom stora teknik testarna på nätet är kritiska, Apple har inte presenterat något nytt material överhuvudtaget. ”We are still in review mode” säger Ryan Block på GDGT.

19.43 – iCloud presenteras. Inget nytt alls. iOS5 vet vi alla vad det är.

19.45 – iCloud ska fungera även på iPhone, iPad och OS X. Whop-dee-doo…

19.46 – Video dags… Nu är det paustid, det verkar som att dom tänkt gå på toaletten och vänta på att det ska sluta.

19.47 – Ooops, kort toapaus där. Nu börjar dom mala på om iPod…

19.54 – iPhone 4s presenteras… “Dual-core CPU, 2x as fast at CPU tasks. Also dual-core graphics. Up to 7x faster in the previous iPhone. One area you really see it scream is in games.”

19.56 – Demo time med Epic Games!

20.02 – Inget nytt ännu…

Alltså, allvarligt. Jag orkar inte följa den här tragedin. Jag återkommer om det kommer något ”revolutionerande” eller ”intressant”…

20.15 – Nu kan man filma i 1080 med iPhone 4S… *gäsp*

20.16 – Nu kan man prata med iPhone 4S och få den att göra olika saker… *gäsp*

20.21 – Just nu känns det som att Apple gör en parodi på den klassiska South Park ”Simpsons already did it”. Dom presenterar i princip saker som vi sett och använt i ungefär ett år. Dessutom kallar dom det innovativt och nyskapande. FFS. Apple bör ta sig en allvarlig funderare på om dom ska fortsätta i branchen eller inte. Deras nya iPhone 4S kommer att vara upp till dubbelt så snabb som förra. Det vill säga motsvarande en 1.2 Ghz single core telefon… *host*… Retrospektivt… Min telefon har alltså dubbelt så stor processorkraft som ”nya” iPhone 4S, men Samsung har mig veteligen aldrig sagt att det rör sig om innovationer eller något liknande. Nu är jag kanske onödigt kritisk. Kanske är det mina Oktoberfest öl som gör det, eller så är det bara för att jag är less på att Apple rider på en våg av okunskap och möjligheten att lura konsumenter att tro att dom gör något unikt… Personligen kan jag inte fatta att jag sitter och tittar på spektaklet. Men det kanske är nörden i mig som vill veta mer..

20.35 – Just nu känns det som att alla ledande tekniksites ”over there” gör narr av Apple. Dom kritiserar allt från funktioner till ”innovationer”. Det känns ju lite konstigt och det var kanske därför som Apples nya talesman såg lite skamsen ut när han skulle presentera dessa ”innovationer”. Nåja… Låt spektaklet fortsätta.

20.42 – Det är över, nu slutar allt och folk går lite besvikna ut ur Apples lokal… Vilken perfekt dag det har varit för alla som rest långa vägar för att ta del av dessa ”nyheter”.

Så, för att sammanfatta.

Apple presenterade en massa saker som alla redan visste om. Sedan presenterade Apple iPhone 4S, som ser ut som gamla iPhone 4, men har en processor som nästan är dubbelt så snabb och en grafikprocessor som kanske i bästa fall kan öka den grafiska prestandan med upp till 7 gånger (Apple siffror).

Apples iPhone 4S kommer alltså att vara drygt 50% långsammare än Samsungs Galaxy S II, vilket i sin tur borde göra den lite snabbare än den första versionen av Galaxy S.

Mums för alla som älskar Apple alltså. Nyheter i bibliska proportioner.

Nä, nu är jag lite pessimistisk än en gång, sorry. Jag ska försöka bättra mig, men det är svårt när man suttit och häckat framför en dator för att få reda på ”nyheter” bara för att bli matad med saker jag kunnat läsa om i ungefär 4 månader på vilken tekniksida som helst.

Det blir ingen iPhone 5 i år, vilket i och för sig var väntat. Alla rykten och missinformation är krossade av faktumet att Apple inte lanserar något nytt i designväg. Något som annars har varit deras största fördel. Till vilken nytta ska man köpa en iPhone 4S när den ändå ser ut som en vanlig iPhone 4. Dina flickvänner kommer knappast att bli imponerade mer av en bokstav till. Dessutom kommer ingen att tro att du är rik och berömd om dom inte kan se någon skillnad från en ”vanlig” telefon…

Ha en trevlig natt.