Little Shop Of Horrors – Vad hände nu?

En av mina favoritfilmer från förr var och är Little Shop Of Horrors med Rick Moranis och Ellen Greene. Den gjordes 1986 och var, för sin tid, helt otroligt tekniskt genomförd. Eftersom denna film tillhör en av mina favoriter så var det bara naturligt att mina barn skulle få ta del av den.

Följaktligen satt vi oss ned och tittade på filmen. Jag kommenterade lite då och då vad som hände, så att dom skulle hänga med. För er som inte sett filmen (gör det) så är det en musikal som handlar om en blomma som spårar ur, litegrann. Jag ska inte avslöja allt för mycket.

Kontentan av detta inlägg är inte något av ovanstående, utan vad som hände sedan. Vi satt nämligen och tittade och när allt skulle sluta lyckligt på slutet så… gjorde det inte det. Nu vill jag passa på att varna alla att det kommer spoilers till filmen, så om du tänkt se den, sluta läsa här!


Det slutet jag sett på denna film var att Seymour Krelborn, som är en av huvudrollsinnehavarna (spelad av Rick Moranis) lyckas döda blomman, kallad Audrey 2, genom att elektrifiera den.

Seymour får sin älskade Audrey och allt slutar lyckligt. Men… Det var inte så denna film slutade när vi tittade på den med barnen. Den version jag fått tag på var lite annorlunda, då Audrey (Seymours flickvän) blir skadad av blomman (Audrey 2) och dör av dessa skador i Seymours armar. Seymour offrar Audrey till blomman (Audrey 2) för att fortsätta bli berömd, men upptäcker snart att målsättningen för blomman är att döda alla på Jorden.

Seymour försöker vara hjälte, men det blir bakslag och han äts också upp av Audrey 2. Blommorna sprids över jorden och dödar till slut alla människor… Sedan slutade filmen…

Jag satt i princip med hakan nere vid naveln och tänkte, ”vad fan hände nu? Så här ska det ju inte sluta!” Jag fattade faktiskt inte något överhuvudtaget och tänkte att jag kanske fått en stroke eller liknande. En av mina favoritfilmen från förr slutade helt plötsligt inte alls som jag kom ihåg den från min barndom…

När jag vände mig mot min fru så insåg jag att hon aldrig sett denna version av Little Shop Of Horrors, eftersom hon var minst lika förvånad.

Det visade sig, efter lite research, att filmen gjordes med två olika slut. En där allt slutade lyckligt, men även en där allt gick åt h-vete. Jag hade tydligen växt upp med den positiva versionen och aldrig någonsin tittat på den version där saker går illa.

Mina barn behöver säkert terapi efter detta, eller så kommer dom aldrig lita på mig längre när jag säger att jag har ett förslag på en riktigt bra film. 😅

Skämt åsido. Var det någon annan som visste att det fanns ett alternativt slut på Little Shop Of Horrors, eller var det bara vi som missat detta totalt? Hör gärna av dig om du har någon erfarenhet av denna film. Hur slutade den när du tittade på den?

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.