Lite mer läderprojekt

I och med att jag har semester så har jag haft tid att sitta och leka runt med olika projekt som jag vanligtvis inte har tid med. Främst rör det kombinationen av att använda min laser och min nyvunna kärlek till läderarbete och design.

Jag tillverkar främst saker till mig själv just nu, vilket gör att det är ”personlig utrustning” som gäller. Här är några av dom projekt jag sitter och leker med just nu.

Tjockt armband/bracer. Tillverkad helt utan någon som helst förkunskap om hur man designar dessa. Utskuren för hand med mönster tillverkat med laser. Kändes redan vid konstruktionen som ett slöseri med skinn, men det är förstås kul att testa något nytt. Jag ska fortsätta att fixa till denna design med ytterligare detaljer inom kort.

Armband modell bred. Tillverkad av 4 mm tjockt läder som jag ”fransat” för att den ska se lite sliten och ”vintage” ut. Mässingknappar och våtpassning till armleden gör att den sitter superbra och inte ”snurrar” runt vid användning. Jag passade på att lägga in min logga på bandet, vilket jag sedan ångrade. Den var faktiskt snyggare helt utan någon logga på, men nu är det ju lite sent att ändra på det faktumet.

Nästa jag tillverkar ska inte ha någon logga, FYI. =)

Diverse läder-ringar. Jag har testat många olika designer, men den längst till vänster är den som fastnade. Dessa är helt tillverkade i lasern, med olika nivåer av svårighet. Designen är framtagen så att den fungerar lika bra att anpassa till vilken storlek på fingrar som helst, vilket är riktigt trevligt.

Jag har haft lite problem att hitta styvt 1.5-2.5 mm läder för mina ring-designer, men jag hoppas att få tag på lite mer material inom kort. Det bästa med att leka runt med ringar är att det inte behövs så mycket material för att tillverka dom. Även dom minsta skräp-bitarna fungerar utsökt att göra ringar av. =)

Detta var förstås bara en del av dom saker som jag håller på att mixtra med ”i bakgrunden”. Jag hittar hela tiden på nya saker och försöker vara så kreativ som möjligt med dom resurser som jag har. Huvudsaken är att jag tillverkar saker som jag verkligen har ”användning för”. Jag vill ogärna tillverka saker och sedan slänga dom i en låda, om du förstår vad jag menar.

Mitt armband är en klar favorit som används dagligen och jag har även börjat använda mina läder-ringar dagligen, då jag anser att dom blev riktigt snygga och bekväma. Nya designer kommer förstås på dessa så fort jag får tag i lämpligt material. Jag håller er uppdaterade om läget. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.