Lite mer info.

Nu har Axel somnat och jag har plockat fram surfplattan för att kunna blogga ”i det tysta”. Lite ”me-time” så att säga. 😉

Några har undrat varför jag helt plötsligt rycker upp ITPiraten med rötterna och börjar om från scratch mitt på dagen. Orsaken är att jag inte har så mycket tid annars och på kvällarna är man för slut att göra något vettigt.

Efter mycket skrubbande av den gamla designen så insåg jag att jag försökte återuppfinna hjulet igen. Varför inte ta del av färdig kod och optimera hemsidan med den istället. Sagt och gjort så rensades (renades?) ITPiraten.se från gammal kod och beprövad kod från WordPress teamet sattes in. Snabbt, effektivt och snyggt.

Jag beslöt mig för att hålla ned alla widgets och funktioner på dom mest besökta sidorna, samtidigt som jag inte tog bort några bekvämligheter. Till exempel så kan du fortfarande använda ”quick login”, men nu finns den bara på första sidan. Bloggens widgets reflekterar vad besökare använt mest under det senaste året.

Nu är det ju givetvis inte hugget i sten att ITPiraten kommer att se ut eller fungera exakt som i skrivande stund, men jag känner ändå att det här är smidigt för alla. Dessutom är den ofantligt mycket snabbare på surfplattor och mobiltelefoner, vilket majoriteten besökare använder.

Istället för att använda flera menyer så har jag lagt upp ett alternativ, en huvudmeny som enkelt går att komma åt från alla sidor. Under huvudmenyn hittar du ”resten” av det forna menysystemet. Ironiskt nog är huvudmenyn placerad i den horisontala menyn här ovanför. 🙂

Nåja. Om ni hittar något fel eller vill föreslå en ändring så skickar ni bara ett mail till urban på itpiraten.se.

Ha en trevlig natt.