Lionsteel SR-11 eller nästa kniv?

Efter rådande omständigheter kan jag avslöja att min nästa kniv var tänkt att bli från den Italienska tillverkaren Lionsteel. Deras SR-11 modell var något jag sett fram emot att testa ända sedan jag såg den för första gången 2018. En av fördelarna med att inte vara först med att köpa en sådan dyr kniv (3300 kr i titan utförande) är att många andra hinner testa och skriva om den.

Precis innan jag skulle klicka på ”beställ” knappen så råkade jag titta på några av YouTubes mest kända knivtestare och alla hade gemensamt inte så mycket gott att säga om denna kniv. Detta gjorde att jag hejdade mig lite och började leta efter dom som verkligen älskar sin SR-11, vilket inte var så många som jag trodde.

Förutom sin design, som är den jag fastnade för, så blir det mest ljumma känslor från dom flesta. Inte direkt något jag är ute efter för det pris dom begär, med andra ord. Jakten på nästa kniv fortsätter alltså och jag valde helt enkelt att avbryta min order.

Jag var tidigare på väg att beställa en Giantmouse ACE Grand, vilket är en rätt så ovanlig kniv att hitta i Sverige, men även den blev kritiserad för både byggkvalité och att den har väldigt dålig öppning av bladet, trots kullager och annat modernt. Väldigt konstigt, men det verkar vara genomgående på flera av deras knivar. Detta gör att jag automatiskt kommer att få en kniv i väldigt dåligt skick, med tanke på min tur. ?

Jag gick över till att gå igenom Spyderco’s modeller för min ”nästa bästa”, men även där så känns allt förutom Manix 2 modellerna som ett nedköp på mer än ett sätt. Jag har inte avskrivit att det blir en Spyderco på något sätt, då jag faktiskt älskar många av deras designer. Problemet är att jag redan testat dom flesta av deras modeller och har aktivt valt att inte köpa dom knivarna på grund av olika anledningar.

Benchmade faller bort, vilket många anser vara lite trist. Jag har inte haft någon bra erfarenhet av deras knivar och kommer således inte att investera några som helst pengar på deras knivar, varken nu eller i framtiden.

En kniv jag faktiskt måste köpa vid ett eller annat tillfälle är Ontario Knife RAT 1 och 2. Detta är två av dom mest ikoniska knivar som jag ännu inte har testat eller skrivit om. Kanske är det så att detta är dom som jag ska satsa på härnäst. Det enda som har stoppat mig tidigare är stålet i dom. Den första serien av RAT 1 och 2 hade AUS8 stål, vilket inte är något jag föredrar på något sätt.

Dom finns nu i D2 stål, vilket, trots att det inte är mitt favoritstål, är betydligt bättre än AUS8 versionerna.

Nåja. Jag ska sätta mig ned och fundera vad som blir nästa kniv. Det kommer säkert att bli något helt annat än jag tidigare tänkt mig. Vi får se.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.