Lingon – Nu är det dags…

Vår familj är inte sena på att använda oss av ”naturens skafferi”. Främst är vi rätt så aktiva när det gäller att plocka olika bär, när årstiden tillåter. I helgen när jag och min äldsta son var ute på äventyr i skogen så upptäckte vi att skogen var täckt av lingon. Det är inte så ovanligt denna årstid, men dessa lingon var otroligt stora och saftiga.

Efter att vi vandrat till en grillplats vi har i skogen, grillat lite korv som lunch och snickrat lite på våra bushcraft projekt, så bestämde vi oss slutligen att börja gå tillbaka till bilen. Dock passerade vi lingon-fält än en gång, vilket triggade mig att börja plocka några. Jag hängde upp min väska på ett träd i närheten och efter drygt 20 minuter så hade jag plockat nästan 2 kilo lingon, vilket är ovanligt snabbt.

Samtidigt så var dom så otroligt stora och fina att det inte behövdes så mycket för att få ihop en vikten. Vi bestämde oss dock för att åka hem och återkomma med hinkar och bärplockare, så att vi skulle kunna få ihop ännu mer lingon. Man får passa på att plocka när möjligheten ges, helt enkelt.

Detta år blev verkligen lingonets år, samtidigt som jag nog aldrig sett dom så stora och saftiga som i år. Vi har redan plockat hjortron och blåbär tidigare i sommar, men nu är det hög tid att lagra upp med lingon också. Finns det något godare än en älgstek med lingon, säkert, men det är riktigt trevligt ändå. 🤤

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.