Låt mig presentera, Uxor…

Tanken slog mig genast när jag var klar med min läderring att jag absolut var tvungen att göra en till min kära fru. Denna ring fick namnet Uxor, från latinets ”fru”, vilket jag tyckte passade bra.

Den var lite enklare att tillverka i ”nära perfekt passform” redan från start, då hon faktiskt har några ringar som jag kunde ta måtten från. Personligen hade jag inga ringar att utgå ifrån, så jag hamnade ganska långt ifrån verkligheten och fick arbeta för att få rätt passform.

Denna ring har jag alltså möjlighet att justera ganska mycket om det skulle visa sig att den inte passar.

Jag har precis tillverkat denna ring färdigt och den ligger med ett lager bivax nu. Efter det ska jag polera upp den och presentera den för min fru. Jag hoppas att den passar bra. Önska mig lycka till. =)

Jag lägger upp några bilder på ringarna tillsammans, så att ni ser skillnaden mellan den grövre, manligare ringen jämfört med den lite nättare kvinnliga versionen. Huruvida hon verkligen uppskattar en så pass grov ring vet jag inte, men det lär jag få rätt på inom kort. =)

Istället för vävmönstret som jag gjorde på min egen ring så valde jag solen som tema i denna. Tillsammans med en keltisk grövre väv som kommer att synas bättre när ringen blir lite mer använd. Just nu så syns inte mönstret så mycket eftersom ringen är vaxad och mjuk ännu. Det blir bättre om ett tag. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.