Läsarfrågor Vecka 28

Jag tjuvstartar slutet på veckan redan nu, så att jag hinner med att svara på dom frågor som ramlat in. Förra veckan var jag lite sen, vilket jag ber om ursäkt för. Observera att frågor som dyker upp efter att jag postat detta inlägg kommer att läggas in i detta inlägg i efterhand. Om det står [Uppdaterad] i titeln så har detta hänt.

Fråga: Om jag vill börja göra tester på knivar, hur börjar jag?
Svar: Köp en kniv, skriv eller videofilma vad du tycker om den… Klart. =)

Fråga: Finns det någon speciell kniv du helst av allt skulle vilja testa?
Svar: Egentligen inte. Jag tycker att alla knivar har sina för och nackdelar. Jag ska testa Benchmade Bushcrafter inom kort, vilket var en av knivarna jag såg fram emot att äga. Jag har dock ingen lista på knivar jag måste ha, utan ser alltid fram emot ”nästa bästa”. =)

Fråga: Hur mycket pengar har du lagt ned på knivar?
Svar: Inte tillräckligt, men alldeles för mycket… =)

Fråga: Hur ofta är du ute i skogen?
Svar: Minst varje helg, men så ofta jag får chansen faktiskt. Det är min form av terapi. Dessutom gillar hela familjen naturen, vilket är en bonus.

Fråga: Vad tycker Fällkniven om att du testar en kopia på deras knivar?
Svar: Jag tror inte att dom tycker något speciellt, varför skulle dom? Jag har varit förbi och visat upp kniven och vi har egentligen samma åsikt. Handtaget verkar kopierat från A1:an, förutom materialet. Bladet är en egen design och väl utformat. Om Jaktkit skulle ha tillverkat ett eget handtag, eller ändrat mönster till ett eget, så hade det varit en ännu finare kniv.

Fråga: Vem fick dig att bli intresserad av knivar?
Svar: Jag har nog alltid varit intresserad av knivar, det är dock på ”senare dar” som jag lärt mig skillnaden mellan riktiga knivar och ”så kallade knivar”.  Genom att hålla på med Bushcrafting och vistas i skogen så blir det rätt så naturligt att vilja lära sig mer om det viktigaste verktyget man har till hands. =)

Fråga: Vad använder du för kamera när du filmar?
Svar: Min mobiltelefon, utan några extra prylar. Bara telefonen.

Fråga: Hur lång tid testar du en kniv innan du skriver om den?
Svar: Det beror på kniven och hur mycket jag får chansen att använda den. Oftast rör det sig om verklig användning, där jag använder den för olika uppgifter i skogen, men ibland kan jag även utföra test som liknar verklig användning. Allt mellan 3 dagar till flera veckor är nog det korrekta svaret. =)

Vill du också ställa en fråga? Gå till Läsarfrågor och fyll i formuläret, glöm inte att ange att du vill se din fråga på hemsidan. Det går givetvis bra att kommentera på detta inlägg också, om det är relaterat till något ovanstående.