Läsarfrågor Vecka 27

Här kommer ännu en samling med läsarfrågor inskickade under veckan. Denna gång är det inte så många, men då får jag också chansen att utöka mina svar istället för att hålla mig kort. =)

Fråga: När man tittar på bilder på dina knivar så ser dom oanvända ut. Har du något tips på hur man rengör sina knivar på bästa sätt?
Svar: Jag har mitt eget sätt att rengöra mina knivar, men jag vet inte om det är det bästa sättet att göra det på. Det jag brukar göra är att täcka bladet med olivolja, låta den ligga ett tag på det sättet och sedan torka bort oljan med papper. Detta verkar ta bort det mesta av kåda och annat som fastnat på bladet. Orsaken att jag använder olivolja istället för rengöringsmedel är att jag inte vill riskera att få en massa kemikalier i mat eller liknande. Dessutom skyddar det stålet på ett bra sätt, så att använda olivolja har inga nackdelar alls.

Fråga: Säljer du dina knivar efter att du testat dom?
Svar: Nej. Dom läggs till min samling och stannar där. =)

Fråga: Kan du rekommendera en bra första-kniv åt mig?
Svar: Kolla på Morakniv. Deras sortiment är stort och det finns garanterat något som passar dig där. Köp inte en dyr kniv till att börja med, håll dig till billigare knivar tills du känner att du är beredd att ta nästa steg. =)

Fråga: Vad är det för skillnad på Bushcrafting och Survival? Finns det någon?
Svar: Kortfattat kan man säga så här, den första gör man för att komma bort från civilisationen och uppleva naturen, med den andra försöker man komma bort från situationen man är i för att ta sig tillbaka till civilisationen. En överlevnadskniv är ingen bra Bushcraft kniv, jag misstänker att det hade varit andra frågan… Bara så att du vet om än du inte undrade. =)

Fråga: Har du tänkt lägga upp några guider på hemsidan?
Svar: Jag tror jag har fått denna fråga förut. Jag vet inte ännu, men tills vidare så finns det säkert massor av guider på YouTube och via Google. Leta på. =)

Fråga: Importerar du knivar från andra länder och i så fall var ifrån?
Svar: Nej. Jag köper mina knivar från Svenska webbshoppar och i Fällknivens fall så köper jag dom direkt på fabriken i Boden.

 

Det var alla frågor jag fick in under vecka 27. Jag ber om ursäkt att jag ligger långt efter, men jag ska försöka snabba på med svaren i forsättningen. =)