Läsarfråga: Ny design på gång?

”Hejsan Urban, det var ett tag sedan du gjorde om ITPiraten.se. Det hade varit roligt att se ett nytt utseende på hemsidan när man är in varje dag. Kommer du att göra om ITPiraten.se snart?” – Lizzy

Hej Lizzy.

Som du kanske känner till så dog min designdator för ett tag sedan, det är datorn som jag använder när jag ritar dom grafiska elementen till hemsidor. Igår köpte jag dock en ny dator som en efterträdare för slitvargen jag hade innan och jag är strax igång med design igen.

Mitt första projekt är att göra om hemsidan, det är faktiskt på tiden och alla som är frekventa besökare känner till att utseendet brukar ändras ganska ofta under vissa perioder. Men det är inte alltid så enkelt som man hade önskat, genom att alla mallar, logotyper och andra för-fabricerade saker jag använt för att snabba upp processen är hopplöst försvunna.

Backup? Vad är det för något? Allvarligt talat hade jag inte förväntat mig att min designdator skulle fungera perfekt ena dan och vara totalt havererad nästa gång jag trycker på strömknappen. Jag hade väntat mig en längre förvarning. Men, man lär sig den hårda vägen. =)

Igår spenderade jag flera timmar på att göra backup på min nya dator. Operativsystem och övriga mjukvaror är nu säkerhetskopierade till flertalet DVD skivor. Om olyckan skulle vara framme. Idag ska jag köpa en backup disk till den nya datorn samt försöka få ut information från den havererade datorn. Har jag tur så kanske jag inte behöver börja om från ”scratch”. Det är alltid tråkigt att behöva uppfinna ”hjulet” igen.

Men samtidigt som det ger mig problem så ger det mig också en möjlighet att ”starta om på nytt”. Sätta igång den kreativa processen och skapa något helt nytt och unikt. Det hade faktiskt varit riktigt roligt att börja experimentera igen. Medan jag sitter och skriver det här så känner jag faktiskt att jag ska göra exakt det.

I helgen sätter jag igång med en ny design, från grunden och uppåt.

Jag blir rätt imponerad över att jag lyckas inspirera mig själv att göra något roligt. =)

Ha en bra dag.