abstract apple art black and white

Läsarfråga: MacBook Air M1 utdelningar? (Uppdaterad)

Martin frågar: Jag ska dela ut filer från min MacBook Air M1 till en Windows dator, men det går inte. Jag har uppdaterat till den senaste versionen av MacOS Monterey. Hjälp!

Svar: Hej Martin.

Det är inte ofta jag skriver detta, men jag har ingen lösning på detta problem i dagsläget. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag exakt samma problem med min MacBook Air M1. Utdelningar som tidigare fungerat har plötsligt slutat göra det och nya utdelningar fungerar inte heller att göra.

Jag forskar givetvis vidare och försöker hitta en lösning så snart som möjligt. När jag hittat vad som är problemet så kommer jag att uppdatera detta inlägg och även skicka svaret via mail.

Jag återkommer.

Uppdatering: Problemet med att SMB://<ditt ip>/ inte fungerar längre beror inte på Mac, utan på Windows, konstigt nog. Genom att använda ”File://///<ditt ip>” så kommer det att fungera igen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord så är du igång.

Det tog ett tag innan jag hittade denna lösning, som av en slump när jag höll på med ett liknande problem fast i Windows.

Hoppas detta löste ditt problem, annars är det bara att kontakta mig igen, eller kommentera här nedan.

Ha en riktigt bra dag.