Läsarfråga: ”LG, Samsung, iPhone eller HTC?”

Jonas skriver: ”Jag sitter och läser om olika telefoner, jag har tänkt köpa en ny smart-phone. Mitt främsta intresse är att se på film då jag sitter på tåget. Surfa på Internet är också en prioritet, då jag är en väldigt mobil människa. Vilken telefon är bäst av LG Optimus 2x, Samsung Galaxy S II, iPhone 4 och HTC Sensation? Om du har ett tips på en annan telefon jag missat så får du gärna dela med dig. /Jonas”

Hej Jonas.

Av dom telefonerna du har tittat på så tippar jag att du är intresserad av en ”high-end” telefon. Även kallat ”flaggskeppstelefon”. Dom tråkiga nyheterna är att jag inte kan tipsa dig om någon ytterligare telefon att titta på. Du har valt ut dom som ligger i toppen just nu. Men jag kan tipsa dig lite om vilken telefon du bör titta närmare på.

iPhone 4 är en fin telefon, men den kommer inte att stödja dom videoformaten du är intresserad av. Dessutom är den mycket jobbigare än en Android telefon att lägga upp nya saker på, så den faller bort omedelbart. Missförstå mig inte, iPhone 4 är en fin telefon, men den är inte den bästa media telefonen och har den minsta skärmen av alla telefoner du listade upp.

LG Optimus 2x har blivit kritiserad för sina mjukvarubekymmer, något som dom bör ha fixat vid det här laget. Dock kan jag inte rekommendera den här telefonen, mest för att den är rätt så okänd för mig och jag har fått gå på vad andra tycker om den.

HTC Sensation är en ny telefon från HTC med liknande specifikationer som Samsung Galaxy S II. Dock når den inte riktigt fram, då den har en sämre skärm, sämre prestanda och sämre stöd för multimedia. Enligt tester så är batteritiden sämre också, vilket kan vara en avgörande faktor om du vill se på film och surfa med mobilen på daglig basis.

Kvar blev bara Samsung Galaxy S II. Denna telefon har jag gedigen erfarenhet av personligen, då jag faktiskt äger en. Dock är detta inte på något sätt avgörande för att jag rekommenderar telefonen även till dig. Du har nämligen samma ”krav” som jag själv har på en telefon.

SGS II är också den snabbaste telefonen på marknaden med den bästa skärmen, vilket borde vara avgörande för alla som vill se på film i hög upplösning.

Köp en Samsung Galaxy S II och ett snabbt (klass 4 eller högre) 16 eller 32 Gb minneskort och njut av en underbar telefon med nästan för bra prestanda för att vara sann.

Som en liten twist så kan jag nämna att en surfplatta kanske skulle passa dig väldigt bra, men du skrev specifikt att du var ute efter en smartphone så jag utelämnar det alternativet.

Tack för din fråga och jag hoppas du är nöjd med svaret Jonas. Om inte så är du välkommen att höra av dig igen.