Läsarfråga: Kroken på Victorinox…

Lars frågar: Kan du förklara vad användningsområdet för kroken på Victorinox Swiss Arms Knife är till för? Kan dom inte byta ut den mot något användbart istället?

Svar: Först av allt vill jag säga att personligen har jag haft användning av den vid flertalet tillfällen. Bland annat är den ovärderlig hjälp när man snörar skridskor eller behöver dra åt paracord riktigt hårt.

Jag förstår dock att många anser att detta verktyg är udda och inte så användbart, men i Schweiziska alperna (och övriga landet) så har dom faktiskt stor användning för kroken. Här används den ofta för returpapper och annat som ska bäras till stationer för återvinning.

Där förpackas mycket med snöre, som ofta skär in i oskyddade händer utan detta användbara verktyg. På grund av detta så tvivlar jag på att den omtalade kroken kommer att försvinna från Victorinox knivar, i alla fall inte på mycket länge.

Vad man måste tänka på är att vår Svenska kultur inte är vad som bestämmer vad som ska finnas och inte på Victorinox knivar. Det finns dock hundratals saker man kan göra med kroken om man tänker till lite…. eller kollar på Youtube efter tips och trix. ?

Hoppas detta var svar på dom fråga. Annars är det bara att höra av dig igen.

Ha en bra dag.