Läsarfråga: Kapacitet/storlek På iPhone?

Kenneth frågar: Jag har tänkt uppgradera mig från en Samsung S9 till en iPhone 13. Vilken storlek ska jag köpa? Kan du ge mig lite tips så att jag kommer igång?

Svar: Hej Kenneth. Givetvis kan jag hjälpa till med detta. Jag blev dock lite förvirrad över ”storlek”. Jag antar att du främst syftar på lagringskapaciteten, inte på själva storleken på telefonen.

Om du är en ”gamer” och/eller gillar att filma mycket med dina telefoner så rekommenderar jag 256 GB lagring. Detta är enbart om du tillhör denna eller dessa kategorier. Om du gillar att ta en bild då och då, filma några minuter i månaden och kanske även ha några spel på din telefon, då räcker 128 GB väldigt långt.

Som ett exempel så kan jag skriva att min telefon, som jag använder till i princip allt tänkbart, från bankärenden, ljudböcker, video, musik, spel, filmning och övrig underhållning, förbrukar ungefär 60 GB lagring i snitt. Jag har alltid valt att ha 256 GB lagring på mina iPhones sedan det blev tillgängligt, fråga mig inte varför.

Om du menade storlek på själva telefonen, inte lagringen, så kan jag rekommendera ”standard-storleken”. Vi pratar alltså iPhone 13 eller iPhone 13 Pro. Gå till en butik och prova att hålla i en innan du bestämmer dig. Den nya iPhone 13 Mini är också väldigt intressant om du gillar mindre telefoner, samt iPhone 13 Pro Max om du känner att du kräver det största och ”vräkigaste” som Apple har att erbjuda. För bara 20195 kr kan du få 1 TB med lagring (1000 GB).

Om jag slutligen får ge ett litet tips till dig. Varför inte titta närmare på iPhone 12? Du får en billigare telefon med samma funktioner och dimensioner som iPhone 13. Den blir över 1000 kr billigare än den nya modellen, och jag garanterar att du kommer att bli nöjd ändå. Batteritiden är lite sämre än på 13, men samtidigt är den långt ifrån dålig.

Min iPhone 12 Pro Max är till salu på min Digitala Loppis, om du vill ha en riktigt stor telefon med riktigt bra batteritid.

Hoppas detta var svaret du letade, annars är det bara att höra av dig igen.

Ha en riktigt bra dag.