Läsarfråga: iPhone 7 Plus vs. Samsung Galaxy S8+

Johan frågar: Hur kunde du köpa en iPhone 7 Plus när Galaxy S8+ strax går att köpa? Den är ju ljusår bättre…

Hej Johan.

När det gäller Galaxy S8+ så anser jag inte att det är en bättre telefon än iPhone 7 Plus. Givetvis har alla rätt till sin egen åsikt, men det finns punkter som man bör fundera över innan man kastar sig över ”det senaste och bästa” från Android världen. Nämligen:

  1. Galaxy S8+ kommer bara att vara ”bäst i världen” tills nästa kommer och tar över facklan, vilket blir snart. Inom några månader är det dags för Apple att hamna i rampljuset, just saying…
  2. Just nu är Galaxy S8+ nyhetens behag, men inom kort så kommer alla positiva reviews på nätet att bytas ut mot ”varför S8/S8+ är helt värdelös”, precis som alltid.
  3. Galaxy S8+ kommer att levereras med Android 7.0, som redan vid release är gammal på marknaden. Samsung kommer att uppdatera telefonen till 7.1 inom dom närmsta 6 månaderna, vilket troligen blir sista stora uppdateringen till den telefonen. Men då lär inte Android vara kvar på den nivån, utan troligen kommer det finnas en nyare version av Android ute (Android 8.0 eller O). Trist att ha ett flaggskepp som har en gammal version av Android, eller?
  4. Om du väntar ett litet tag istället för att förbeställa en telefon som ingen förutom några betalda reviewers på YouTube har fått chansen att prova, så kommer du att märka att Samsung släpper en bättre version av samma telefon inom kort. 6 GB RAM (som var fjolårets flaggskepp-standard) och 128 GB lagring (som också var fjolårets flaggskepp-standard) kommer den nya versionen ha… Så då är det bara att byta igen…

Om jag låter pessimistisk så beror det troligen på att jag är det också. Jag har blivit lurad av Samsung så många gånger tidigare att jag inte längre tror på något som sägs om deras telefoner, så längre det inte kommer från ärliga källor. Men eftersom Samsung älskar att köpa publicitet och ”goda recensioner” så kan man egentligen inte lita på någon förutom sig själv.

Alla recensenter vet ju att om du pratar illa om Samsungs senaste på något sätt, så kommer du inte att få vara med nästa gång dom lanserar en telefon. När det gäller YouTube kändisar så kan det vara en ordentlig bit av deras inkomst som försvinner, när dom inte längre kan vara ”bland dom första” att visa upp ”det bästa som finns”.

Tänk på det nästa gång du ser en review på YouTube, där en recensent har fått tag i en telefon veckor och ibland månader före en officiell release… Hur tror ni det kommer sig… =)