Läsarfråga: Galaxy S II eller Galaxy Note?

Hejsan igen ITPiraten. Jag läste att du beställt en Galaxy Note, men du rekommenderade att jag skulle köpa en Galaxy S II tidigare när vi ”pratades vid”. Står du kvar vid det eller anser du att Galaxy Note är en bättre telefon?” – Anna

Hej igen Anna.

Du var på jakt efter en mobiltelefon och funderade mellan Galaxy Nexus och Galaxy S II, som du kanske kommer ihåg. =)

Jag kvarhåller mitt råd att Galaxy S II är det bästa alternativet för dig. Galaxy Note är inte en telefon för alla. Det är många som glömmer att det är en stor, STOR telefon. Men för att få en inblick i hur stor den är så rekommenderar jag att du besöker en återförsäljare och provhåller i en, eller en ”dummy” telefon (icke fungerande replika).

Om du är i valet och kvalet mellan att köpa en surfplatta och en mobiltelefon så hamnar Galaxy Note i gråzonen. Den är mindre än en konventionell surfplatta men större än någon annan telefon du någonsin ägt.

Detta gör att om du inte har ett specifikt behov av en stor telefon eller liten surfplatta så är Galaxy Note ingenting för dig.

Nu får du rätta mig om jag har fel, men jag antar att du var på jakt efter en mobiltelefon som du kan ha i fickan, skriva lite SMS och småsurfa lite på. Då är S2:an det bästa alternativet som finns.

Om du väljer att köpa en Galaxy Note så får du räkna med drygt 2.000 kr mer, plus att du får ha telefonen i en handväska. Den ryms inte i jeans eller liknande.

Men givetvis, om du har ett behov av ett digitalt anteckningsblock, möjligheter att skicka skrivna meddelanden till dina vänner och inte har något emot den ökade kostnaden och större storleken så kanske du ska fundera på en Galaxy Note istället.

Att kalla den ”mobiltelefon” är att lura sig själv lite, men den är inte heller en fullstor surfplatta, vilket gör den väldigt mobil och lätt att ha med.

Hoppas att detta hjälpte lite och du är alltid välkommen att höra av dig igen om du känner dig missnöjd med svaret.

Ha en bra dag.