Långtids test av SGS II

Som utlovat kommer nu min rapport från mina långtidsstudier av min SGS II:a. Jag kommer att gå igenom batteri, kvalitet och rent allmänt hur jag trivs med telefonen. I sann mobil anda så skriver jag allt på telefonen just nu.

Batteri
Det finns många som gnäller över batteritider på moderna telefoner. Dessa personer får även här chansen att klaga. I genomsnitt har jag 36 timmar mellan laddningarna, utan problem. Som värst hade jag 6 timmar, med GPS och navigator igång hela tiden (inklusive sensorer, skärm, bluetooth, wifi och mobil sync). Som längst räckte batteriet i 83 timmar utan laddning. Personligen är jag mycket nöjd med batteriet på SGS II och anser att den är väldigt fin för en telefon av denna kaliber.

Kvalitet
Precis som med Galaxy ettan så är telefonen tillverkad mestadels av plast, men den känns ändå gedigen på grund av att den är så pass tunn. Skärmen är av Gorilla glas och är således repfri. Stor i handen men osynlig i fickan, kan man sammanfatta telefonen med. Även här är jag väldigt nöjd med telefonen, den ser snygg ut, väger väldigt lite och fungerar väldigt bra.

Nackdelar
Även om detta är den bästa telefon jag ägt så finns det några saker som Samsung missade. SGS 1 hade en väldigt fin funktion där den frågade vad man ville göra när man stoppade in en USB kabel. Detta saknar jag väldigt mycket på SGS II:an, där man tvingas gå in på inställningar och förbereda telefonen för masslagring innan man ansluter kabeln i telefonen. En annan detalj är galleriet, som verkligen utnyttjar telefonens prestanda. Man måste vara väldigt försiktig om man inte vill bläddra förbi en massa bilder. Ibland kan det kännas hopplöst att få telefonen att bläddra långsamt genom ett stort galleri.

Överraskningar
Det finns några aspekter som jag inte visste om när jag köpte telefonen. Bland annat möjligheten att ansluta enheter till telefonen i så kallat HOST-läge. Man kan exempelvis ansluta mus, tangentbord, hårddiskar och USB minnen direkt till telefonen vilket inte bara är riktigt coolt, utan riktigt användbart många gånger. Trots att jag läst mycket om telefonen så framgick det inte att det interna lagringsutrymmet på 16 gb var supersnabbt. Drygt 50 mb i sekunden läs och 30 mb skriv. Detta gör att blue ray filmer flyter på utan problem och att applikationer visslar på som aldrig förr. Läckert är min enda kommentar.

Slutord
Samsung visade var skåpet ska stå när dom lanserade detta monster, men samtidigt så höjde dom ribban för övriga tillverkare, som fick lite problem att hänga efter. HTC gjorde ett tappert försök med deras senaste 2 kärniga skapelse. Dock föll dom på mållinjen då dom utrustade telefonen med en hemsk skärm och långsammare prestanda. LG Optimus 2x var först med dual core, men deras telefon var buggig och instabil, vilket skapade missnöjda kunder och irritation världen över. 2x är den enda telefon som en säljare någonsin bett mig undvika. Hur tragiskt är inte det. Nä, om du vill ha en snabb telefon för arbete och nöje så finns det många att välja på, men det finns bara en kung bland supernallarna.

Ha en bra dag.