iPhone X – En ömtålig historia

Precis som tidigare förutspått så kommer det en våg av negativitet flygande mot Apple just nu. Med nya iPhone X, som Apple lovordat med uttalanden som ”den tåligaste iPhonen hittils” och ”years ahead of the competition”, så får man kallt räkna med att någon undersöker saken närmare.

Amerikanska Squaretrade Labs är en av dom som tittat närmare på Apples senaste och definitivt dyraste skapelse hittills. Se nedan vad dom kom fram till.

Men är det så illa som det låter? Ska en telefon som är tillverkad i glas hålla för tuffare behandling än en iPhone X? Rent generellt kan man inte sätta fingret på hur mycket en sådan produkt ska tåla. Men konkurrenter som LG V30 och Samsung Note 8, som har samma typ av konstruktion, tål lika mycket och i många fall betydligt mer yttre påfrestningar.

Om man har en prislapp på runt 11.000 kr, och dessutom säger att telefonen är tåligast av alla, så bör den inte tåla yttre påfrestningar sämre än många andra betydligt billigare alternativ. Apple har dessutom bestämt sig att ta 549 dollar (ca 4630 kr) i genomsnitt för att reparera telefonen vid skador, eftersom den är så tekniskt avancerad… En aspekt som får väldigt många Android användare att lyfta på ögonbrynet, eftersom tekniken varken är ny eller överdrivet avancerad.

Med facit i hand, hur ömtålig iPhone X är, frågar man sig om det verkligen är värt besväret att köpa ”det senaste” från Apple? Framtiden får avslöja om det är en bra eller dålig idé. =)

Ha en bra dag.