iPhone 15 Pro Max = Dåliga bilder!

Om du varit på jakt efter en iPhone 15 Pro Max i tron om att den tar otroligt fantastiska bilder, så ska du kanske vänta lite. Redan från första dagen då jag testade kameran i min iPhone 15 Pro Max så visade det sig att den inte matchade kvalitén i min iPhone 14 Pro. Lite konstigt kan tyckas, då bägge har i princip samma hårdvara i kamerorna.

Visst kan alla mobiler ta dåliga bilder under dåliga förhållanden. Allt beror på hur kameran tolkar scenen och vilka åtgärder den väljer att ta för att förbättra bilden. Dock har iPhone 15 Pro Max visat sig ta dåliga bilder även under väldigt bra förhållanden. Vi pratar sol, ljust och perfekta väderförhållanden i övrigt… ändå blir bilderna korniga, suddiga och allmänt ofokuserade.

Men, hur är det möjligt? Varför har inte fler klagat på detta?

Faktum är att väldigt många har klagat på detta. Det finns väldigt många inlägg på Apples supportforum och väldigt många har även fått lämna tillbaka sina telefoner, då Apple inte lyckats fixa problemet. Många försök har skett att lösa problemen, men ingenting verkar fungera.

Ännu konstigare för många är att jag väntat så länge på att skriva om detta problem. Men låt mig förklara. Vad jag tänker göra åt problemet. Är jag arg? Är jag besviken?

Faktum är att jag inte tänkt göra något åt detta… Det mesta som sker runt Apples hårdvara/mjukvara brukar lösa sig av sig självt (för oss konsumenter). Inom snar framtid så gissar jag att Apple släpper en patch eller uppgradering av kamerans firmware och sedan är problemet ett minne blott.

Dessutom är det inte alls ovanligt att ny teknik som Apple börjar med krånglar till en början. När dom lanserade 48 Mpixel kameramodulerna på iPhone 14 Pro/Pro Max så var dom hemska också. I och med att iPhone 15 Pro Max introducerar ”teleskop-zoom” genom prisma, som är en väldigt innovativ teknik, så räknade jag inte med att den skulle vara perfekt från början. Det är också här som degraderingen i kvalité syns mest av allt.

Lite väl Hakuna Matata kan tyckas, men Apple har troligen aldrig varit företaget som stressar med något. Jag är helt övertygad om att dom arbetar på att fixa kameran i iPhone 15 Pro Max och snart, väldigt snart, kommer en av deras duktiga programmerare fixa problemet.

Till sist vill jag påpeka att trots degraderingen i kvalité på bilderna som nu syns på iPhone 15 Pro Max (och Pro?) så tar den fortfarande riktigt bra bilder, helst till det jag använder den till. Jag störs inte av att bilderna inte är 100% bra, men det är förstås samtidigt något som jag hoppas kommer inom kort.

Det var trots allt inte en billig telefon att köpa och Apple produkter är inte billiga att äga heller.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.