iPhone 13 Pro – Reflektion

Efter Apples presentation igår så blev jag lite ställd. Det var inte alls vad jag förväntade mig, trots att jag egentligen inte kan säga vad jag förväntade mig att få uppleva. Den nya 13:serien av iPhone är en uppgradering från föregångaren enligt traditionellt recept. Med detta menar jag bättre kamera, bättre batteritid, snabbare SoC.

När jag sedan satt och funderade över vad Apple skulle ha kunnat göra bättre så slog det mig att steget från iPhone 12 och uppåt inte är något enkelt att att ta. Vad förväntade jag mig egentligen? Framgångsreceptet är färdigt, designen är perfektionerad, batteritiden var redan ypperligt bra. Kamerorna i iPhone 12 Pro Max är otroliga. Vad skulle Apple kunna göra bättre än så?

Jag vet att majoriteten av dom som såg denna presentation och sedan valde att lufta sina känslor på sociala medier var missnöjd över vad dom fick se, precis som jag var till en början. Förhoppningsvis så reflekterade dom, som jag, över situationen i efterhand.

Inte avundsjuk på Apple
Jag måste säga att jag inte är avundsjuk på Apple och deras enorma uppförsbacke från och med iPhone 12. För att undvika stagnation så måste dom vara ”innovativa” och ”nyskapande” i en produktserie som i det närmaste är perfekt till att börja med. Detta är en till synes omöjlig uppgift, helst om man ser några telefoner framåt i tiden.

Vad Apple måste göra är att chansa och göra en marknads-ändrande förändring i iPhone serien i framtiden. Detta kommer att vara, för att vara rätt fram, ett ”dick move” av Apple. Detta kommer att klassas på det sättet oavsett vad Apple försöker göra. Låt oss säga att dom tar bort Lightning/USB C och går portlösa. Detta komma att påverka vår miljö väldigt negativt då miljarder kablar och tillbehör blir värdelösa. Samtidigt är trådlös laddning inget bra alternativ till trådad laddning, hur man än vrider på det.

Men vad ska Apple egentligen göra annars? Vad skulle få dig ”chockad” över hur innovativa dom är? Jag vet att mitt svar på den frågan är ”jag vet inte”, precis som Apple inte vet hur steget från iPhone 13 och framåt bör vara.

The best of the best
Jag är givetvis partisk gentemot Apple och iPhone, så jag är inte någon slags referensperson man ska lyssna på. Jag anser dock att Apple är väldigt långt fram i tekniken. Att dom gör kamerorna i iPhone 13 bättre, snabbar upp processorn lite och framförallt förbättrar batteritiden, det är helt perfekt för mig.

Då dom verkar (ta inte mitt ord på detta) ha samma typ av tekniska lösningar på både iPhone 13 Pro och Pro Max så kanske jag går ned ett steg i storlek denna gång. Orsaken till att det blev Max på iPhone 12 Pro var att den hade bättre kameror än vanliga 12 Pro.

Den 17:de september kan man förbeställa en iPhone 13 Pro från Apple, men jag tror att jag väntar så att jag kan köpa den direkt i butik, i vanlig ordning. Jag har ingen som helst panik att byta telefon i dagsläget. Min iPhone 12 Pro Max fungerar utsökt bra och jag har inte haft några som helst problem med den på senaste tiden. Tvärt om så presterar den över mina förväntningar varje dag.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.