iPhone 12 Pro Max – Swappie!

Som några märkte så kom min iPhone 12 Pro Max tillbaka på min Digitala Loppis efter några dagar. Det visade sig att den tilltänkta köparen hade ångrat sig. Efter att jag haft ut den ett tag så fick jag ett mail från Swappie, som undrade om jag ville sälja telefonen till dom.

Jag har inget emot en snabb och smidig affär, så jag tyckte att det lät bra. Jag skulle få samma pris som jag ”annonserat” ut telefonen för, så det var inga som helst bekymmer heller. Det verkade vara en ”no brainer”, för bra för att vara sant… Vilket borde ha varit en varning för mig.

Swappie skulle skicka ut ett paket till mig så att jag kunde returnera telefonen till dom. Inom några dagar så skulle jag få betalt för den. Men tiden gick och inget paket dök upp. Jag tog kontakt med supporten som bad om ursäkt och skickade ytterligare ett paket.

Tiden gick ytterligare, men inget paket dök upp denna gång heller. Nu hade det gått två veckor och jag hade fått flera mail från Swappie där dom ville att jag skulle skicka in telefonen så snart som möjligt. Jag förklarade att jag ännu väntade på retur-paketet som dom skulle skicka.

När dom skulle skicka ut det tredje paketet så avbröt jag affären. Det kändes inte så bra längre. En affär som skulle vara smidig och enkel började få en massa röda flaggor.

Det dröjde ytterligare en vecka innan jag fick ytterligare mail från Swappie, som fortfarande var intresserad av min telefon, men nu erbjöd dom 900 kr mindre, på grund av att deras utlovade priser enbart håller i två veckor.

Men, jag tror att det gick till så här…

Precis innan världsmarknads-priset på min iPhone 12 Pro Max sänktes så gjorde jag upp affären med Swappie. Detta gjorde att dom potentiellt skulle förlora 900 kr, eftersom jag fått ett för högt pris. Genom att ”tappa bort” paketen i två veckor så slutade mitt pris att gälla. Nu kunde dom ändra priset till det som gällde, utan att tappa några pengar på affären.

Svagt och tråkigt, om det är så. Men det är ju förstås bara min egen lilla teori. Men jag har trots detta skickat in telefonen till Swappie. Det verkar ju som att ingen annan var intresserad av den ändå. Mina barn kan inte ha en så stor telefon och min fru är inte heller intresserad. Att ha en iPhone 12 Pro Max liggande tills den inte är värd något längre är ju inget bra alternativ.

Jag följer telefonens resa till Finland, eftersom Swappie härstammar därifrån. Inom en vecka så ska jag ha pengarna på mitt konto. Det ska bli intressant att se om det fungerar som det var tänkt eller inte. Jag har dåliga vibbar och misstänker att det kommer att bli krångel och elände av detta, men jag hoppas ändå att det går bra.

Jag återkommer om hur det går i ett senare inlägg.

Ha en riktigt bra dag.