iPad Pro – Ett gott råd

Bland det första man bör köpa till en iPad Pro är en Apple penna och ett tangentbord, men en sak som kanske är viktigare än dom sakerna är en dockningsstation för USB-C. En sak som man blir medveten om rätt så fort är att man bara har en enda USB-C port. Om man vill ha en hårddisk och HDMI samtidigt så är en dockningsstation nödvändig.

Nu tänker du ”det fattar väl vem som helst”, men det är här som mitt råd kommer att rädda dig att göra samma misstag som jag gjorde. Köp INTE en dockningsstation med 3.5 mm hörlursuttag, hur lockande det än kan verka. Låt mig förklara närmare…

Jag var ute efter en dockningsstation med så många funktioner som möjligt, givetvis. Man vill ju ha valmöjligheter när man ändå måste koppla in en dockningsstation till sin iPad Pro. Min specifika version, en Baseus Mirror med HDMI, Trådlös laddare för Apple Watch, 3.5 mm hörlursuttag, 2x USB 3.0 och en USB-C för att ladda annat eller själva plattan. En perfekt partner till min iPad Pro kan tyckas, om det inte hade varit för hur iPad hanterar enheter.

Apple iPad Pro kan inte byta mellan olika utgångar utan väljer själv den som sist initieras. Med andra ord så kan du inte byta mellan olika ljudenheter efter det faktum att dom aktiverats. I fallet med Baseus Mirror så är det 3.5 mm hörlursuttaget som initieras sist. Detta betyder att du inte kan lyssna på ljud via HDMI eller dom interna högtalarna utan blir tvingad att koppla in högtalare eller hörlurar till 3.5 mm utgången.

Felet med detta är att du inte längre kan presentera något utan att också släpa med dig externa högtalare, du kan inte ladda klockan samtidigt som du spelar på din iPad, eftersom du inte hör något ljud genom högtalarna längre…

Man kan tycka att det bara borde vara att klicka på en annan utgång så skulle problemet vara löst, men iPadOS stödjer inte detta. Jag har till och med provat en adapter för 199 kr som fungerade bättre än Baseus Mirror, som kostar runt 800 kr.

Jag hoppas att detta inlägg hjälper någon som är i valet och kvalet vilken USB-C hubb som dom ska köpa. Det viktiga är att inte köpa något med 3.5 mm utgång.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.