iOS 18 – En första titt

Igår så passade jag på att installera iOS 18 på min iPhone 15 Pro Max. Mest för att få uppleva de senaste förbättringarna till Siri och Apple Intelligence, som för övrigt inte följde med denna uppdatering överhuvudtaget. Det verkar som att Apple väntar lite med att introducera AI på iOS 18 tills utvecklingen gått framåt lite till.

Det jag kör på just nu är förstås en beta-programvara och kommer att skilja sig avsevärt från den färdiga produkten som kommer i höst, men man får ändå prova på lite av funktionerna som utlovades. Bland annat kan man ändra färg på ikoner, placera dom på valfri plats, ändra vilka två appar som man ska komma åt snabbt på låsskärmen och lite andra små saker.

En sak som jag gillar är att man nu kan justera storleken på widgets direkt i ”wiggle-mode” på hemskärmen, något som jag faktiskt saknat tidigare. Varje gång man ville förändra storleken så var man tvungen att skapa en ny widget i den storlek som önskades, vilket tog onödigt mycket tid. nu får man ett litet ”handtag” i högra nederkanten som man kan dra för att ändra detta. Widgets som inte stödjer detta får helt enkelt inget litet handtag, utan ser ut som dom alltid gjort.

Prestandamässigt så känns det som att telefonen är lika snabb som förut och batteritiden verkar än så länge vara oförändrad. Jag kan dock inte uttala mig om några som helst ”lång-tids-effekter” av att köra Beta versionen av iOS 18 på min iPhone 15 Pro Max.

Jag kommer att skriva mer om iOS 18 så fort det kommer några funktioner som är värda att nämna, eller om jag hittar något nytt som jag missade att nämna här.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

Lämna ett svar