man in black shirt and gray denim pants sitting on gray padded bench

iOS 16 – Dags igen…

Varje gång som Apple presenterar nyheter till sina operativsystem så verkar det följa med minst lika många buggar. Många saker märker man inte av, men när man tittar närmare på iOS 16 på min iPhone 14 Pro så finns det en uppsjö av saker som irriterar.

Den senaste buggen jag fått är att min telefon plötsligt kan säga ”Anslut?” när jag sätter mina AirPods 3 i öronen, trots att dom alltid varit anslutna. Även vänster hörlur kan sluta fungera efter ett tag, trots att den har laddning och verkar fungera bra i övrigt. Detta händer när dom bara suttit passivt i öronen, utan att jag lyssnat på något på ett tag. Så länge jag lyssnar på något så fungerar dom utan problem.

Det kan förstås vara ett mjukvarufel på hörlurarna och kanske inte har något med iOS 16 att göra, men jag hade aldrig problem med min iPhone 13 Pro och samma hörlurar på iOS 15.

Jag har provat att koppla bort dom och återställa mina AirPods 3, vilket verkar lösa problemet ett tag.

Dag 3 av mina AirPods problem så verkar dom i princip ha försvunnit. På något magiskt sätt så har dom nu fungerat att lyssna på ljudböcker och sitta i samtal i många, många timmar. Jag har försökt ”provocera” fram felet igen, men inget verkar fungera, eller rättare sagt, inte fungera.

Som vanligt är det förstås fråga om buggar som Apple fixar allt eftersom, men det är ändå irriterande att varje gång behöva ”börja om” när en ny release kommer. Påminner lite om Android tiden, där man stoppar in fler och fler funktioner, men inte riktigt hinner bry sig om att dom som redan finns fungerar som dom ska.

Snart är det nog dags för Apple att stanna upp och fixa allt innan dom fortsätter framåt. IMHO. Dom har gjort det tidigare och då hann dom ikapp med buggarna, så man får hoppas på det bästa.

Om du råkat ut för liknande buggar, hör gärna av dig via kommentar eller mail så att jag vet att jag inte är ensam.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.