”Inspiration för Victorinox?”

En intressant fråga som ramlat in är från en läsare som vill bli ”inspirerad” att satsa på Victorinox Swiss Army Knife modeller, istället för dom vanliga EDC knivarna som han använder till vardags. Detta är faktiskt inte en lätt uppgift, så länge man inte själv känner att det är dags för en bättre lösning. Jag gissar dock att denna fråga kommer just på grund av att han börjat snegla på utbudet från den Schweiziska tillverkaren.

Det finns dock några sätt att bli inspirerad, som fungerar bra för många. Dels kan man besöka den underbart uppfinningsrika Felix Immler på YouTube. Han är instruktör på Victorinox och har massor av olika projekt som man kan pilla på med, om man inte har egna idéer.

Det finns förstås 1000-tals andra som har väldigt inspirerande videos på YouTube, men Felix har bara sådana filmer på sin kanal. Han har även guider hur man modifierar sin Victorinox för att passa vissa moment bättre.

Det går också att besöka Victorinox hemsida och se vilket utbud som finns, man kan förstås även söka på Google efter andras historier och erfarenheter av Swiss Army Knife modellerna.

En sak som fungerar bra är också att se vilket utbud det finns att tillgå här i Sverige. För det är inte alltid lätt att hitta exakt den modell man letar efter. Att besöka Slims.se, som jag anser är Sveriges bästa butik för, inte bara Victorinox, utan även tillbehör och reservdelar. Man kan med fördel ta kontakt med Mats, som äger Slims.se för råd och tips, eftersom han är väldigt duktig på Victorinox.

I övrigt, när det gäller att finna inspiration och motivation att köpa något nytt, så gäller det helt enkelt att man verkligen använder produkten. Att ha en Swiss Army Knife, men aldrig bära den med sig, är som att äga en Ferrari men aldrig ta den ur garaget. Med andra ord så är den till väldigt liten nytta om du inte har den när du behöver den. Detta är grundläggande ”EDC-kunskap”, men det kan ändå vara lite jobbigt att komma ihåg sin SAK innan man gjort det till rutin att ta med den på morgonen.

Även om det verkar vara en logiskt och enkelt så är det förvånansvärt många som hör av sig till mig med berättelser om hur deras Victorinox räddat situationen. I dom allra flesta fall mynnar det ut i att dom råkade ha med sig sin Swiss Amy Knife när dom behövde den. Många inser då att, trots att dom inte är tillverkade av super-pulver-stål, inte har någon flipper eller special-låsning på verktygen, så är dom världens mest använda och funktionella verktyg av en anledning.

Jag hoppas att något av ovanstående kan vara till ”inspiration”. Så länge viljan finns att prova en Victorinox så kommer nog inspirationen att använda den automatiskt. Testa, dom är ju inte vansinnigt dyra och du kan garanterat sälja den vidare om du inte tycker att den modell du valde inte passade dig.

Ha en riktigt bra dag.