guy fawkes mask and red flower on hand

Airdrop, inte för alla…

Nu kommer jag att skriva lite saker som jag tror jag inte behöver. Nämligen att man inte ska slå på Airdrop för alla i omgivningen. Jag behöver nog inte heller prata om säkerhetsbekymren som kan komma av att släppa in okända människor till ytterdörren av din Apple enhet.

Apple har tidigare haft igång ”alla” som standard för Airdrop, en inställning som många inte har tänkt på att ändra. Enligt uppgift ska Apple börja begränsa ”Airdrop för alla” till enbart 10 minuter, för att sedan gå tillbaka till ”kontakter”, som är den rätta inställningen, enligt mig.

Så. Om du inte har ändrat det ännu. Gå till inställningar, gå till ”allmänt” och sedan till ”Airdrop”. Väl där så ändrar du till ”Bara kontakter” istället för ”Alla”. Om du sällan eller aldrig använder Airdrop så kan du dessutom välja ”Mottagning av”, så slipper du alla säkerhetsbekymmer på en gång. =)

För ”oss” som använder Airdrop frekvent för att skicka filer mellan egna och vänners enheter så är ”Bara kontakter” den rätta inställningen.

Anledningen att jag skriver om Airdrop helt plötsligt beror på att jag nyligen utsattes för en attack som hade sitt ursprung i just Airdrop. En knapptryckning från katastrofen. Så när ska man inte vara om man inte behöver. =)

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.