man in yellow protective suit

Influensa 2.0

På onsdag den 3/1 så kände jag en irritation i halsen som jag vid tillfället trodde var halsbränna. Det var så det började. Några dagar senare så kände jag att det knappt gick att svälja längre och sedan bröt den nya generationens influensa ut. Man kan kalla detta en ren ”man-cold-nightmare”, eftersom den går igenom kroppen som en berg och dal bana. Ena dagen så är man helt utmattad och kan knappt sova, nästa känner man att ”men nu är jag ju nästan frisk”, bara för att ytterligare en dag senare vara tillbaka i sängen igen.

När jag fick veta att nära bekanta fått halsfluss och att man inte ska leka med den sjukdomen så åkte jag till sjukstugan. Som tur var, eller otur, hade flera av dom som jobbade på sjukstugan haft samma sjukdom, så den var lätt att diagnostisera. Lösningen? Arbeta hemifrån, drick mycket varmt, använd nässpray för att svullnader i näsgångarna ska minska och ”vänta ut skiten”…

Jag vet att många har samma problem som mig, nämligen att vi har ”rastlöshets sjukan”… Dom med detta problem vet att det inte går att sitta hemma och vara sjuk, ”the show must go on”. Vi blir otroligt rastlösa och framförallt uttråkade att göra ingenting och att inte interagera med andra. Jag motverkar detta genom att dyka ned i jobbet lite extra och sitter oftast 12-14 timmar och arbetar på med statistik och andra sysslor som jag inte har tid att fokusera på i vanliga fall.

Nu har jag varit sjuk i över 2 veckor och även om influensan går ned och verkar försvinna, så kommer den åter med ny kraft efter några dagar. Otroligt jobbigt och irriterande. Jag har varit på jobbet några timmar här och där, utan att vara runt mina arbetskamrater överhuvudtaget. Jag vill inte att dom ska åka på samma som mig, vilket vore katastrofalt för hela IT avdelningen. Men rent generellt har jag varit ett spöke för mina kollegor. Ingen har sett till mig, men ändå har papper flyttats och saker hänt. 👻

Idag när jag satt och försökte få igång min röst med honungsvatten inför kommande Teams möte så upptäckte jag dessutom att vår kyla var tillbaka igen. -34 grader på termometern gör att jag än en gång motiveras att arbeta hemifrån. Helst då det känns som att dricka svavelsyra att andas kall luft just nu. 😅

Jag har åkt på influensan många gånger under mitt liv, men aldrig har jag varit med om en sådan tjurig version, vilket fick mig att döpa detta inlägg till ”Influensa 2.0”. På sjukstugan pratade alla om att den är lite extra jäklig denna gång, eftersom Covid-19 lagt upp spelplanen för att influensan verkligen ska få grepp om alla. Vårt immunsystem är helt enkelt inte beredd på sjukdomen på samma sätt som tidigare. Vi har blivit ”för rena” för vårt eget bästa…

Jag är ingen expert, men jag måste hålla med om att den gärna får släppa greppet om mig så att jag får åka tillbaka till kontoret och ta en kaffe med kollegorna.

Hur som helst så ville jag bara berätta detta så att vi vet varför inläggen kanske varit lite tråkiga dom senaste veckorna. Jag har inte riktigt haft orken att sitta och skriva längre perioder och jag har samtidigt varit mer nedgrävd i arbete än vanligt under denna period.

Håll er friska och ha en riktigt bra dag.