photo of handgun near mug

”Hur får man saker i Hitman 3?”

Jag är inte säker, men jag tror att detta är den första spel-frågan jag fått in någonsin på min blogg. Trevligt med en annorlunda fråga. =)

Andreas under hur man tjänar mer XP och får mer saker i Hitman 3, som nu heter bara ”Hitman” sedan 26/1-23. Detta är faktiskt något jag fick slita med själv för att förstå, eftersom jag ”följde order” och genomförde uppdrag precis som jag skulle, tyckte jag. Till saken hör att man faktiskt behöver följa ”historien” och låta olika ledtrådar leda dig vidare i handlingen.

Detta gör man exempelvis och primärt genom att ”tjuvlyssna” på konversationer som sker i närheten. Genom detta så får man nya ”delmål” i sina uppdrag och även chansen att tjäna mer XP i slutänden. Detta gör förstås att uppdrag kan ta mellan 1-3 timmar (eller mer) att utforska helt och hållet, men använder man story läget och sparar emellanåt så är det ju inga problem att ta paus.

Det andra man måste göra för att tjäna XP är att få utmärkelsen ”Silent Assassin” på varje uppdrag. Med detta avses att man täcker sina spår och aldrig avslöjar sig under ett helt uppdrag. Direkt man bryter om dessa ömtåliga regler så förlorar man bonusen. Att inte avslöja sig menas att aldrig göra någon upprörd, fångas på säkerhetskameror eller om någon avsvimmad vakt eller civilist upptäcks. Du får inte heller döda eller skada någon som inte är måltavla.

Att hålla koll på detta kan vara svårt, men genom att gå till inställningar, grafik, HUD och slå på ”Silent Assassin HUD” så kan du se om du bryter mot någon regel under ett uppdrag och får helt enkelt ladda en tidigare tidpunkt och försöka igen. Om du inte har på ”Silent Assassin HUD” så kommer du inte att upptäcka något före uppdraget är över, vilket är väldigt trist. =)

För att få mer saker i Hitman så behöver du bara följa spelets story-läge. Spela allt från Hitman 1 till Hitman 3 och vidare, så får du alla vapen och prylar du önskat dig. =)

Jag är ingen expert på Hitman, ännu, men detta är i alla fall min uppfattning om hur XP systemet fungerar. Man kan även klara olika ”challenges”, som att få en ljuskrona att ramla ned på måltavlan och många andra saker, för att tjäna mer XP. Dock kräver detta att man spelar om samma bana många gånger för att lösa dessa utmaningar, kanske inget man gör innan hela story-läget är genomfört.

Hoppas detta var svar nog. Lycka till.

Ha en riktigt bra dag.