woman in black hoodie holding a bank card

Hackat Twitter konto?

Igår hände något intressant, då jag plötsligt inte kunde logga in på mitt Twitter konto längre. Det stod att jag hade 15 nya meddelanden, men när jag försökte öppna appen så ville den att jag skulle skapa ett nytt konto. Efter mycket försök, utan att lyckas, så fick jag ett mail från Twitter.

”Någon har loggat in på ditt konto!” En Android enhet i Sigtuna… Några sekunder senare så hade jag bytt lösenord till ett av Apples legendariska ”starka lösenord”.

Till saken hör att jag använt samma lösenord på Twitter i minst 4 år nu. Det var ett gammalt och rätt så lätt att gissa lösenord för moderna hackningsmetoder, så jag är inte det minsta förvånad egentligen.

Hur som helst så verkar ”hackaren” inte ha gjort annat än att tagit mitt konto i besittning. Jag ser inte att det är några konstiga inlägg eller kommenterar som är gjorda, så varför kontot överhuvudtaget blev kompromissat vet jag inte. Kanske var det någon som hade tråkigt, kanske hann den/dom inte gör det dom tänkte innan jag stoppade dom/den.

Om det händer igen så lämnar jag det inte åt slumpen, men just nu känns det som att någon hade tur och lyckades knäcka mitt alldeles för enkla lösenord, som dessutom varit samma i många år.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.