Giveaway #1 2024 – Avslutad!

Nu har min Giveaway avslutats och 3 vinnare har blivit korade. Jag gratulerar Sebastian, Jonas och Helena för deras nya Victorinox:ar, som kommer på posten inom kort. Vinnaren av det bästa priset (enligt min åsikt), vilket är en Cyber Tool L, blev Jonas, som hade den bästa historien att dela med sig enligt min externa jury.

Jonas hade lagt in ett önskemål om en Victorinox i blå färg, men tyvärr så kan jag inte erbjuda detta. Jonas får helt enkelt palla sig över till Slims.se och köpa nya skållor till sin Cyber Tool L, vilket är en försvinnande liten investering när man fått kniven gratis. 😉

Precis som utlovat så delar jag med mig av hans historia här för att inspirera andra, förstås. Jag tycker att man känner igen sig. 😊

Jonas hade en försommardag bestämt sig att vandra upp längs en vandringsstig, eftersom han tidigare hittat en perfekt plats för lunch vid en glittrande sjö. Han var ivrig att plocka ihop en liten väska och njuta av skogs-smörgåsar med makrillfilé. Även om det rörde sig om flera mil med bilen så tyckte Jonas att det var värt besväret.

Han hade tagit med alla ingredienser som behövdes, men bestämde sig för att göra smörgåsarna i skogen, vilket jag respekterar. Dom blir alltid godare då. 😄

Allt gick bra tills han skulle öppna burken med makrillfilé. Plötsligt gick den lilla ringen för att bända upp locket sönder och Jonas hade inte med sig någon konservöppnare, eller kniv, annat än hans smörkniv i tunt trä.

Han sökte igenom sin ryggsäck i hopp om att hitta något som kunde användas för att öppna burken, men då allt redan var ”klart för att ätas” så hade han valt att packa väldigt lätt.

Kanske aningen för lätt.

Gaffeln från Light My Fire bröt Jonas av när han försökte forcera locket och i samma ögonblick som detta hände kom han att tänka på Victorinox Swiss Army Knife. Det ultimata multiverktyget för en exakt sån här situation, med en inbyggd konservöppnare dessutom.

Jonas försökte med olika metoder för att öppna burken, som att använda stenar för att knacka på kanten. Men för att göra en lång historia kort så gick det inte så bra. Det slutade i och för sig med att burken öppnades, men innehållet hamnade bland barr och myror. Dessutom var det metallflisor och annat i makrillen, så det fanns ingenting att rädda.

Jonas drömmar om en makrillunch försvann lika snabbt som molnen över fjälltopparna, kan jag citera.

Han fick till slut nöja sig med bröd och vatten, som en medeltida fånge, medan han tittade ut över sjön och skrattade åt sitt missöde. Jonas lärde sig en viktig lektion den dagen: alltid packa en Victorinox kniv. För nästa gång han skulle ge sig ut i vildmarken, skulle han vara förberedd på allt – även envisa konservburkar.

Det passar med andra ord utsökt att Jonas nu vann den absolut bästa och mest mångsidiga Victorinox Swiss Army Knife som skapats. Med den vid sin sida så utlovar jag många trevliga luncher i naturen. 😉

Tack till alla som deltog i denna Giveaway. Håll ögonen öppna efter nästa, som borde komma strax efter semestern, om allt vill sig väl.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen!