Galaxy Note batterianalys…

Just nu håller jag på med en batterianalys på min Galaxy Note. Den kommer att pågå under en veckas tid och jag har lagt in speciella applikationer som övervakar strömförbrukningen vid olika ”normala” situationer.

När analysen är färdigställd så kommer all data att skickas vidare till programmerare/analytiker för att se varför och vad det är som förbrukar så j-vligt mycket ström på Galaxy Note.

Jag har hittat ett fel som går att åtgärda via en omstart.

Om du använder en USB Host kabel för att ansluta hårddiskar, tangentbord, möss eller liknande till din Galaxy Note så kan i vissa fall USB tjänsten hänga sig. Detta märks inte direkt, utan påverkar din mobiltelefon genom att förhindra den att gå ned i viloläge.

Om du kollar på ”Om telefonen”/Batterianvändning så ser du om ”vaken” är en solid linje. Detta betyder att tjänsten har hängt sig och förhindrar viloläge, vilket gör att telefonen snabbt blir utan ström.

På bilden här till höger kan ni se hur det egentligen ska se ut. Jag glömde att ta en screenshot när den hade hängt sig tidigare.

Detta gör alltså att det troligen inte rörde sig om att Kaspersky Antivirus hade hängt sig på mobiltelefonen. Det var USB Host servicen.

Jag återkommer då jag lyckats analysera batteriförbrukningen på min Galaxy Note och hoppas att jag kan hitta en gemensam nämnare som hjälper andra med samma förbrukningsproblem.

Ha en trevlig dag.