data codes through eyeglasses

Fluxerande design

Det som jag tycker är tråkigast just nu är designen på hemsidan. Jag kommer inte överens med hur den ser ut alls, vilket i sin tur gör att jag känner mig oinspirerad att skriva och vara kreativ. Det är en tråkig nedåtgående spiral, helt enkelt.

Det jag ska fokusera på just nu är att få till designen på hemsidan igen. Jag vill att den ska fungera på ett specifikt sätt, men genom att hemsidan i grund och botten är från 2011, med element från 1994, så fungerar den inte alltid som jag tycker och tänker.

Jag har, i vanlig anda, skjutit upp detta, eftersom jag tycker det är tråkigt och jobbigt att sitta och pillra i kod, men precis som med allt annat så kommer verkligheten ikapp och jag måste slutligen göra något för att hemsidan inte ska sluta fungera helt och hållet.

Jag skriver detta för att hemsidan troligen kommer att ”gå ned” under en eller två dagar, när jag slutligen funnit mod att göra något åt designen. Det blir kanske inte idag, inte imorgon, men jag måste som sagt göra något.

Jag har arbetat med WordPress under väldigt många år nu, vilket jag gillar. Mycket är automatiserat och jag kan fokusera bättre på att skapa innehåll än att sitta och pilla runt i små detaljer. Men samtidigt som det är väldigt bekvämt så är det inte så flexibelt som jag vill. Jag pratar inte om att byta från WordPress, utan nämner bara begränsningarna som jag ”utsätts” för när jag snöat in på denna plattform.

Kanske är det inte heller begränsningar i WordPress som sätter stopp, utan min egen kreativitet. Vem vet. Hur som helst så är det dags att göra något, innan det blir kaos.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.