close up of christmas decoration hanging on tree

Filmer för att komma i julstämning!

En sak som efterfrågas varje år är filmer för att komma i julstämning. Allt eftersom åren går så tycker jag att det blir svårare och svårare att känna det där suget efter julafton, vilket jag tycker är väldigt synd. Genom att ladda upp med julfilmer så kan man råda bot på mycket och vinna tillbaka lite av julkänslan från förr.

Här är mina personliga rekommendationer som jag anser att man bör titta närmare på.

 • Nu är det jul igen (Santa Clause)
  Frånskilda pappan och reklammannen Scott (Tim Allen) tar över Jultomtens jobb, efter det att den tidigare jultomten råkat förolyckas efter ett fall från Scotts tak. Hur ska det gå på Nordpolen och har Scott talang för jobbet?
 • Polarexpressen (The Polar Express)
  En liten pojke som inte tror på jultomten får sitt livs överraskning på julafton. Utanför sitt fönster ser han ett tåg som är på väg till Nordpolen och en konduktör som ber honom stiga ombord. Snart börjar en hisnande resa till jultomtens verkstad.
 • Klappjakten (Jingle all the way)
  Howard är en framgångsrik affärsman som inte har tid för sin familj. Julen nalkas och för att kompensera sin frånvaro tänker Howard köpa actiondockan Turbo Man, till sin son. Men dockorna är slutsålda och Howard ger sig ut på en oförglömlig jakt.
 • Grinchen – Julen är stulen (Dr SeussHow The Grinch Stole Christmas)
  Inuti en snöflinga finns ett magiskt land kallat Whoville. I Whoville bor Who:erna,ett småväxt folk som älskar julen. Precis utanför bor den sure och grinige Grinchen. Grinchen är en obehaglig varelse som hatar julen.
 • Ett päron till farsa firar jul (National Lampoon’s Christmas Vacation)
  Det är jul och familjen Griswold förbereder sig för den stora högtiden, men saker och ting går sällan som planerat för Clark, hans fru Ellen och deras två barn. Clarks ständiga otur blir värre när odrägliga släktingar kommer på besök.
 • Edward Scissorshands
  En uppfinnare skapar en animerad människa – den vänlige Edward. Uppfinnaren dör innan han hinner avsluta sin skapelse och lämnar honom med ett missbildat utseende och grova saxblad istället för händer. Den kärleksfulla förortsbon och säljaren Peg upptäcker Edward och tar med honom hem.
 • Ensam Hemma (1990)
  Familjen McCallister ska fira jul i Paris men sonen Kevin glöms bort och lämnas ensam hemma. Snart får Kevin bekanta sig med tjuvarna Harry och Marv som gör allt för att göra inbrott hos familjen på julafton. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort.
 • ELF
  När Buddy var liten och bodde på barnhem, han hamnade av misstag i tomtens säck och till Nordpolen. Där växer han upp med tomtenissar. Som vuxen låter Jultomten honom följa med till New York för att träffa sin riktiga pappa, Walter Hobbs.
 • Jack Frost
  Musikern Jack Frost får en andra chans att vara den familjefar sonen Charlie saknade innan Jack dog i en bilolycka. Han kommer tillbaka som snögubbe.

Har du någon film du rekommenderar, men jag har missat? Kommentera gärna så lägger jag till den i listan. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.