Film: Johnny English Reborn

Rowan Atkinson är ju en suverän komiker. Dom som sett första filmen om den hemliga agenten Johnny English kanske inte riktigt känner igen den nya English, som i det närmaste är en James Bond kopia.

Nästan all klantighet är utbytt mot skicklighet och kunskap i denna film, vilket gör att man känner sig lite förvirrad till en början. Men allt eftersom filmen rullar på så känner man mer och mer för rollfiguren. Det som kunde vara frustrerande att titta på i första filmen är som bortblåst i denna andra film.

Rowan gör rollen perfekt och tack vare hans humoristiska bakgrund så sitter man och väntar på dom roliga repikerna och lite klantighet som oftast kännetecknar alla Rowans roller.

Johnny English Reborn är en riktigt bra film med mycket action och spionanda, mycket likt James Bond. Gadgets och prylar finns i överflöd och används faktiskt rätt så flitigt i filmen. Till skillnad från många Bond filmer, där man får se olika fräcka spionprylar hos ”Q”, men aldrig mer i själva handlingen i filmen.

Jag ger Johnny English Reborn 8 av 10 ITPoäng, samt en rekommendation att du tittar på filmen så snart du får möjlighet. Den lämpar sig även bra för hela familjen.