Farming Simulator 22 – På Mac M1

En detalj som jag blev lite besviken över var när Giants gick ut med att stöd för Apple M1 SoC inte planerades för FS22. Faktum var att den inte skulle stödjas alls. Men jag såg mellan fingrarna med detta då jag faktiskt spelat FS på PC sedan många, många år tillbaka och inte tänkt sluta nu.

Sagt och gjort så köpte jag PC versionen via Steam och den fungerade som det var tänkt. Men i och med att jag köpte PC versionen så fick jag även tillgång till Mac versionen, så jag tänkte ”varför inte testa”.

Jag installerade Farming Simulator 22 på min MacBook Air M1 2020 och döm av min förvåning när spelet inte bara hoppade igång som det var tänkt, den gjorde det ungefär på halva laddtiden mot för min PC.

Efter att jag provat att installera moddar och annat på Mac versionen så finns det endast en detalj som inte fungerade så bra som jag önskade… Handkontrollen. Det gick inte att använda någon ”default” inställning för att kontrollerna skulle fungera, utan man måste ställa in alla funktioner en efter en.

Med tanke på att FS 22 inte har måttligt med kontroller och funktioner så lägger jag tanken på is tills vidare, men jag kan dock meddela att spelet i sig fungerar, för er som funderat.

Jag provade spela i 2560×1440 utan något bekymmer med lagg eller liknande. Tummen upp för det.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.