Extremt diskret hängare för Victorinox

Jag har fått lite frågor om mitt DIY tips som handlade om hängare till Victorinox knivar, eller fick-clip som dom också kallas. Kontentan av frågorna är om det inte går att ha en mer diskret hängare och dessutom om man inte kan köpa någon färdig lösning, eftersom man inte känner för att göra hängaren själv.

Svaret är att jag kan lösa bägge problemen med en pryl som du kanske inte ens tänkte på. Jag brukar faktiskt själv använda denna lösning på några av mina Victorinox, men har inte pratat om den tidigare. Dom är dock extremt billiga att köpa, diskreta och enkla att använda. Låt mig presentera…

En liten och smidig karbin-hake som finns att köpa på Amazon (och säkert andra ställen). Dom kallas SF hake och jag har egentligen ingen aning om vem som tillverkar denna. Den finns dock under många varumärken och namn, men alla är märkt med SF, vilket får mig att tro att det är samma företag som tillverkar alla.

Istället för aluminium eller stål så är denna tillverkad av zinklegering. Den är ungefär 2.5 cm lång, 1 cm bred och väger 2 gram. Alla kanter är avrundande och mjuka, vilket gör att den inte fastnar eller nöter på byxorna. Dessutom kan du hänga fast nycklar och annat i karbin-haken om du inte vill ha den hängande i fickan.

Trots den pyttelilla storleken så ska den enligt uppgift tåla en belastning på ungefär 15 kilo innan den går sönder. Med andra ord så räcker den gott att hänga en Victorinox i. ?

Priset är ungefär 80-90 kr, för 10 stycken… Vi pratar alltså 8-9 kr styck. Du kan med andra ord använda dessa hängare till mängder av olika saker, inte bara att hänga din Victorinox i fickan, vilket för oss in på det ämnet. Många tror nog att det fungerar dåligt att hänga en SAK i fickan med denna, men det är faktiskt väldigt enkelt och den är väldigt diskret. Om man dessutom har byxor som är mörkare så syns den i princip inte alls.

Dom finns i lite olika färger också, så man behöver förstås inte köpa svarta, som jag gjorde. Tänkte bara nämna det så ingen behöver fråga i efterhand. ?

Eftersom den inte har några vassa kanter och genom att den har det fjädrande låset så hålls ens Victorinox på plats utan att tappa greppet eller skada byxorna. Till och med mina tjocka Helikon Tex byxor med förstärkt kant fungerar perfekt att hänga i.

Så. Denna lilla lösning erbjuder dig alltså:

  • En säker hängare (håller upp till 15 Kg)
  • Väldigt lätt (2 gram)
  • Diskret i fickan (syns knappt från utsidan)
  • Enkel att fästa i fickan
  • Går att klicka fast på nycklar och mycket annat.
  • Kostar knappt något (8-9 kr styck)
  • Säljs överallt på Amazon.se (sök efter ”SF” loggan)
  • Lätt att sätta dit och ta bort från Victorinox
  • Mjuka och rundande kanter = Inga skadade fickor

Jag har använt denna lösning i drygt ett år nu, men aldrig tänkt på att skriva om den. Jag vet att många föredrar dom stora och klumpiga ”fällkniv-modellerna” som man hänger i fickan, men personligen så har denna lilla krok fungerat lika bra och har dessutom mer användningsområden, vilket jag alltid uppskattar.

Den otroligt billiga kostnaden för varje krok gör att man inte behöver vara orolig att tappa bort dom och dessutom kan utrusta alla sina Victorinox med denna lösning utan att bli ruinerad.

Möjligheten att knäppa fast mina nycklar på min Victorinox gör att jag varken glömmer den ena eller andra när jag springer iväg någonstans. Att kunna knäppa fast en rem för att undvika att tappa verktyget när man hänger ut från en båt eller liknande är också riktigt trevligt. Om man ska börja knyta något och krångla så blir det aldrig att använda denna teknik, det vet vi alla.

Om du gillar detta ”trick” och har haft nytta av informationen här ovanför så får du gärna kommentera din upplevelse, eller dela med dig till dina vänner som du tror skulle vara intresserad av denna lösning. Allt som bidrar till mer besökare och läsare på UrbanEDC gör att det känns mer värt att skriva tips och trix.

Tack på förhand och ha en riktigt bra dag, så hörs vi snart igen.