Ett nytt verktyg finner en plats…

Idag köpte jag en ny dator. Det blev en Acer Aspire med Intel Core i7 processor. 4 processorkärnor med 2 Ghz vardera skulle enligt experterna ge mig den kraft jag behöver för att hantera även dom tunga uppgifterna.

Trots att jag inte riktigt känner mig säker på att jag behöver en dator, så måste jag dessvärre ha en om jag ska hålla på med grafik, video och ljud.

Just nu kör jag med Windows 7, men inom en snar framtid så kommer även denna dator att ha Ubuntu Studio installerad.

Jag kommer inte att skriva någon ”review” eller liknande om denna dator, då den i princip är som vilken annan dator som helst. 8 Ghz, 4 Gb, 500 Gb… Dom som vet något om datorer vet vad det betydde.

”Men ACER?” Jo, det blev en Acer eftersom dom erbjuder bättre kvalité än HP/Compaq, dessutom har dom ett mycket bättre pris än många andra märken. Mitt primära mål var att köpa en eMachines dator, som också tillverkas av Acer, men tillhör det billigaste segmentet. Dessvärre fanns det ingen i7 version av eMachines datorer, så jag fick gå snäppet ovanför och köpa en riktig Acer istället.

Med min tur så är den här datorn på väg till service inom snar framtid. Jag hoppas bara att jag hinner skriva färdigt det här inlägget innan något dåligt händer… =)

Skämt åsido så har jag faktiskt stort förtroende för Acer som tillverkare. Datorerna är smidiga och lätta, har kanske inte dom vassaste sakerna under huven, men det duger för dom flesta datoranvändare.

Tyvärr var datorn 15.6 tum, vilket jag anser är på gränsen att den är för liten. Jag gillar att ha datorer med lite pondus och skulle gladeligen ha en 24 tums notebook istället.

Nåja, nu är det dags att gå o sussa lite.

Ha en trevlig kväll.