”En läderslida till Kansbol/Garberg?”

Jag har fått in en läsarfråga från Philip, som skriver:

”Hej, dina recensioner fick mig att våga välja en morakniv istället för en ”hypad” Fällkniven F1. Just nu använder jag en Garberg tillsammans med en Eldris samt en Kansbol. Kansbolen följer ofta med ut på jakt (i fickan). Skulle dock vilja haft en ”öppen” läderslida för att hänga i bältet, dvs inte likt den som finns från morakniv. Plasten är praktiskt men tyvärr ibland lite för ljudlig. Har du något tips?”

Hej Philip.

Det är en väldigt trevlig kombination du bär med dig. Kansbol, Garberg och Eldris täcker upp alla tänkbara situationer, utan att tvinga någon att pantsätta bilen. 😊

Jag har en lösning som är i det närmaste skräddarsydd för dig. Morakniv har en rätt så generisk form, så det finns mängder av läderslidor som garanterat passar direkt från någon annan kniv. Frågan är förstås vilken och från vem. I stället för att försöka hitta denna matchning så finns det förstås ett enklare sätt. 

Ett ställe som har Kansbol/Garberg slidor i alla former och färger är förstås Etsy. Jag vet inte om du hört talas om dom, men det är ett ställe där hantverkare och pysslare har en chans att sälja sina kreationer på ett enkelt sätt. För det mesta är det otroligt bra kvalité på produkterna och det är dessutom oftast lätt att kontakta säljaren och få en lite mer personlig produkt, kanske med ens namn på eller liknande. Allt beror ju förstås på vem som tillverkat produkten. 

Om du går till Mora Kansbol Sheath – Etsy Sweden så hittar du flera slidor som är tillverkade specifikt för Kansbol och Garberg (bägge passar varandra). Jag skulle rekommendera att du letar runt lite och köper en som verkar passa din stil bäst. Var heller inte orolig för att fråga tillverkarna om anpassningar och annat som gör din nya knivslida till den perfekta följeslagaren. 

Hoppas att detta svar var det du letade efter, annars får du höra av dig igen så ska jag försöka hjälpa bättre. 

Ha en riktigt bra dag!