windows flat screen computer monitor beside two silver macbooks

En Apple-present!

Idag så hörde ägaren till den iMac som jag tidigare lagat av sig. Det är nu bestämt att den ska gå till återvinning, eftersom den inte går att använda till något vettigt. Väldigt synd tycker jag. Dock så fick jag en trevlig present, eftersom det helt plötsligt blev över ett Apple Magic Keyboard och en Apple Magic Mouse. Dom fick jag behålla som tack för hjälpen.

Först tänkte jag att det bara var att kasta dom tillsammans med datorn, men sen kom jag på något jag tänkt på ett lägre tag, nämligen ett tangentbord till min iPad. Då detta tangentbord saknar dom numeriska siffrorna jag har på mitt andra tangentbord, så är det mer kompakt och lämpar sig gott att ha med i väskan på jobbet. Att koppla en Magic Mouse till en iPad är dock lite konstigt. Den fungerar inte som en mus på en Mac längre och navigering blir till och med jobbigare än tidigare. Jag kommer därför inte att använda någon Magic Mouse till min iPad.

Hur som helst är jag väldigt tacksam för presenten och den kommer väl till användning. Det är ju trots allt ingen liten investering att köpa en Apple Magic Keyboard (eller mus, för den delen) och nu slipper jag den investeringen.

Vad är då skillnaden mellan Magic Keyboard (version 1) och den jag har till min docknings-setup för min MacBook hemma? Mycket, vill jag säga. Avståndet som tangenterna behöver åka är nästan dubbelt, känns det som i alla fall. Trots det så går det förstås betydligt snabbare att skriva med ett Magic Keyboard, oavsett version. Jag kan till och med sträcka mig till att säga att Magic Keyboard version 1 är många gånger trevligare att skriva på än något jag testat på PC fronten. =)

Så, jag tackar och bockar för presenten och den kommer faktiskt att vara till stor användning för mig, både privat och i arbetet. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.

Notera att detta inlägg är 2 månader gammalt. Tänk på att 2 månader är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Tags:

Comments are closed

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.